Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Transfernieuws

'PSG wil Mbappé met astronomisch salaris uit handen Real Madrid houden'

13 februari 2020 18:24 Aangepast: 13 februari 2020 18:49
Beeld © Getty Images

Real Madrid heeft een plan om Kylian Mbappé over te nemen van Paris Saint-Germain. De Spaanse topclub wil het talent een contract laten tekenen in de zomer van 2021, op het moment dat hij nog maar een eenjarig contract heeft bij PSG. De Fransen leggen zich hier echter niet zomaar bij neer.

Dat meldt het Spaanse AS. Real wil met Mbappé dezelfde strategie toepassen als dat het deed met het binnenhalen van Eden Hazard. Op het moment dat hij nog maar één seizoen onder contract staat, zal de transfersom een stuk lager uitvallen dan nu het geval is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mbappé wil nog niet over Real Madrid praten

Salaris

PSG hoopt echter dat de aanvaller een nieuw contract wil tekenen in Parijs. Daar hebben zij een enorm bedrag voor over. Ze willen het salaris van de aanvaller namelijk richting Ronaldo en Messi-achtige bedragen opvijzelen. Volgens AS gaat het dan om ongeveer 50 miljoen euro per jaar. 

Nu staat de 21-jarige Fransman voor 'slechts' 15 miljoen euro netto op de loonlijst. Dat is drie miljoen euro meer dan in 2017 toen hij de overstap maakte van AS Monaco naar PSG.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tuchel in discussie met boze Mbappé: 'Je zit niet op tennis'

Marketingtoppers

De reden dat PSG de aanvaller niet kwijt wil is overigens niet alleen vanwege zijn kwaliteiten op het veld. Ook buiten het veld levert hij namelijk veel op. Zo is de aanwezigheid van Mbappé en van Neymar één van de redenen geweest dat Nike een nieuw contract sponsorcontract tekende met de club voor 75 miljoen euro per jaar.

Maar voor de aanvaller zelf zou een stap naar Madrid om sponsor-redenen juist beter zijn. Hij ontvangt nu tien miljoen euro aan inkomsten uit sponsoring (waarvan 5 miljoen euro van Nike). Wanneer hij de overstap maakt naar Madrid zou dat bedrag verdrievoudigen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De best fake smile in town: Kylian Mbappé

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore