Opmerkelijk

Oud-Ajacied heeft prachtige dochter: 'Het begon met een foto in bikini'

15 april 2020 06:48 Aangepast: 15 april 2020 14:05

De Belg Wesley Sonck speelde in het verleden voor Ajax en is tegenwoordig analist bij de Belgische televisie. Ondanks zijn populariteit is hij niet de populairste uit zijn gezin. Zijn dochter Amy (20) overstijgt haar vader inmiddels.

"Het begon met een foto in bikini. Al mijn vriendinnen hadden foto’s van zichzelf op het strand gepost. Ik dacht: waarom ik niet? En toen is het ontploft: die foto werd overal verspreid. In twee maanden tijd ging ik van 600 naar 15.000 volgers", zegt ze in het weekblad Humo.

Volgers

Inmiddels staat de teller van Amy Sonck op ruim 74.000 volgers op Instagram, waar ze een aardig centje mee mag verdienen. "Ik heb er een paar samenwerkingen met kledingmerken aan overgehouden waarmee ik een centje bijverdien. Het nadeel is dat ik de stempel van dikke nek (Vlaams voor ‘zelfingenomen’, red.) heb gekregen. Mensen kijken niet meer naar je karakter, dat is lastig." 

De populariteit is niet alleen maar leuk volgens Amy. "Ze gaan er niet meer vanuit dat er op dat lichaam ook een hoofd staat. Ik volg een opleiding om m’n moeder te kunnen helpen in haar schoonheidssalon en zet ondertussen mijn bachelor bedrijfsmanagement verder."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ronaldo eerste persoon met 200 miljoen volgers op Instagram

Amsterdam

Tijdens de loopbaan van vader Wesley woonde Amy in Amsterdam, de stad die haar hart heeft gestolen. "Het leukst vond ik Amsterdam. Ik heb zelfs een tijdlang met een Amsterdams accent gesproken. Opgepikt in de kleuterschool. Papa heeft me daar nog mee uitgelachen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dit zijn de mooiste dochters van oud-voetballers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore