Heftig

Dost na aanval hooligans: 'Er was veel bloed'

13 februari 2020 16:26 Aangepast: 13 februari 2020 16:49
Beeld © Pro Shots

Bas Dost schrikt nog steeds wel eens wakker als hij denkt aan het incident tussen spelers en supporters van zijn voormalig club Sporting Portugal. De aanvaller raakte daarbij gewond en leeft nog steeds met de lasten van die aanval.

"De nasmaak van de aanslag was en is nog steeds voelbaar. Het was goed om het land te verlaten. Ik heb maanden nodig gehad om te herstellen", zegt Dost, die inmiddels in Duitsland speelt, in gesprek met het AD

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dost blijft toch bij Sporting Portugal

Klappen

Dost kan zich de aanval van de hooligans nog goed voor de geest halen. "Ik liep op de gang naar de kleedkamer en zag dat er mensen aankwamen. We wisten dat er wat spanning was, maar ik dacht dat we gingen praten, net zoals dat in Nederland wel gebeurt. Ik voelde me op dat moment niet bedreigd, er waren er ook een paar die hun duim opstaken. Maar de vijfde of zesde begon te meppen. Er kwamen steeds meer mensen. Ze sloegen op de deur, ik was alleen met hen in de gang en was bang."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voormalig Sporting-baas gearresteerd na aanval op eigen spelers

Dost liep flinke verwondingen op, nadat hij was tegen de vlakte was geslagen. Vervolgens toen hij op de grond lag werd er op hem ingetrapt. "Toen kwam João Rollin, de teammanger, hij pakte me op en nam me mee. Er was veel bloed. Ik weet nog dat ik zei, ‘Laat me niet alleen.’ Ik ging naar een kamer waar ze me hebben behandeld. Ze hebben mijn hoofdwond goed gehecht, maar ik heb nog steeds twee littekens."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore