Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

FC Den Bosch moet twee thuisduels deels zonder publiek spelen

13 februari 2020 16:24 Aangepast: 13 februari 2020 16:56

FC Den Bosch moet twee thuisduels zonder een deel van het publiek afwerken. Volgens de tuchtcommissie van KNVB heeft de club op 17 november vorig jaar tijdens en na de wedstrijd tegen Excelsior onvoldoende ingegrepen toen aanvaller Ahmad Mendes Moreira van de bezoekers racistisch werd bejegend.

De tuchtcommissie nam de eis van de aanklager over. Die stelde al voor dat de vakken van de fanatieke oosttribune in stadion De Vliert (M5, M6, M7) twee duels leeg moesten blijven. Vanuit die bewuste vakken werd Mendes Moreira op racistische wijze uitgescholden.

Niet in beroep

Supporters met een seizoenkaart op de betreffende oosttribune mogen het stadion niet in. FC Den Bosch had al aangekondigd niet in beroep te zullen gaan tegen de uitspraak. Daardoor gaat de straf vrijdag al in als FC Den Bosch voor eigen publiek tegen Jong FC Utrecht speelt.

Bovenop de twee thuiswedstrijden met deels lege tribunes legde de tuchtcommissie FC Den Bosch nog een voorwaardelijke straf op. Als een dergelijk incident in de toekomst nog eens gebeurt, moet Den Bosch nog één wedstrijd zonder een deel van het publiek spelen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore