Voetbal

Ihattaren twijfelde niet over interlandkeuze: 'Op het ziekbed zag ik het al aan zijn ogen'

13 februari 2020 08:13 Aangepast: 13 februari 2020 09:28
Bondscoach Ronald Koeman en Mohamed Ihattaren. Beeld © OnsOranje

Mohamed Ihattaren heeft nooit getwijfeld aan zijn interlandkeuze voor het Nederlands elftal. De 18-jarige speler van PSV zat in een lastige periode toen hij een keuze moest maken of hij voor Marokko of Nederland zou gaan spelen. Op dat moment was zijn vader ernstig ziek, inmiddels is die overleden.

Ihattaren weet zeker dat zijn vader blij zou zijn dat hij voor Oranje heeft gekozen. "Vroeger toen ik voor jeugdteams van Nederland speelde, was hij er altijd bij. Dan stond hij te stralen. Zijn zoon in Oranje, dat vond hij fantastisch", vertelt de jonge PSV'er in gesprek met VI

De keuze om voor het Nederlands elftal te kiezen was daarom niet moeilijk voor Ihattaren. "Mijn vader heeft zich er nooit over uitgesproken, maar op het ziekbed zag ik het al aan zijn ogen. Ik wist hoe trots hij was wanneer ik voor Nederland speelde. Het was voor mij daardoor heel simpel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ihattaren na dood vader: 'Af en toe ben ik gewoon op. Fysiek en in mijn hoofd'

Lessen

De jonge PSV'er luisterde altijd naar de hulp van zijn vader op lastige momenten. "Als ik een keer een lastige keuze moet maken, zal ik denken aan wat hij me geleerd heeft en hoe hij over dingen dacht. Zelfs als mijn keuze dan een keer verkeerd uitpakt, vind ik dat niet erg. Want dan weet ik dat het tussen mij en mijn vader goed zit. Dat is het allerbelangrijkste."

De kans is groot dat Ihattaren zijn debuut binnenkort kan maken voor het Nederlands elftal. Helaas zal zijn vader hem nooit voor Oranje zien spelen. "Maar hij ziet van boven alles, is overal bij, dat weet ik honderd procent zeker. Ik zal hem trots maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Stengs of Ihattaren worden haalbaar na verkoop Ziyech'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore