Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
#VITAJA

Linssen: 'Wij hadden recht op twee penalty's'

13 februari 2020 00:21 Aangepast: 13 februari 2020 00:37

Ajax won woensdagavond op bezoek bij Vitesse met 0-3 en plaatste zich hiermee voor de halve finale van de KNVB Beker. VTBL sprak na afloop met Ajax-middenvelder Carel Eiting en de aanvoerder van Vitesse, Bryan Linssen.

De aanvoerder van Vitesse was niet blij met enkele beslissingen van scheidsrechter Bas Nijhuis. "Ik vond dat wij recht hadden op twee strafschoppen. Ik zat twee keer in een judo houdgreep. In mijn ogen heb ik twee keer recht op een penalty."

Counteren

Linssen zag dat zijn elftal niet lekker in de wedstrijd zat."In balbezit hadden we wat rustiger moeten zijn. Je weet dat Ajax voetballend beter is en dat je moet loeren op de counter. Daar waren we niet scherp genoeg in."

Carel Eiting

De Ajacied was blij met de overwinning en de terugkeer van Daley Blind en Hakim Ziyech. "Voor het hele team is het fijn dat ze terug zijn. We spelen een goede pot en dan is het fijn dat zij kunnen invallen. Maar vooral is het voor ze persoonlijk erg fijn dat ze weer op het veld staan."

Transfer Ziyech

Woensdag kwam naar buiten dat Ziyech hoogstwaarschijnlijk aan het einde van het seizoen een transfer maakt naar Chelsea. Ondanks de ophef heeft Eiting er niet veel van meegekregen. "Ik was gefocust op de wedstrijd omdat ik zou spelen dus heel veel weet ik er niet van. Maar hopelijk kunnen we dit half jaar nog van elkaar genieten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Chelsea en Ajax akkoord over transfer Ziyech'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore