Nieuws

Dumfries aast op record meeste doelpunten als verdediger

12 februari 2020 15:11 Aangepast: 12 februari 2020 15:23

Denzel Dumfries is met zes doelpunten de meest scorende verdediger van de eredivisie. Uit de statistieken blijkt dat de Oranje-international ten opzichte van andere verdedigers behoorlijk productief is.

Dumfries gaat altijd voorop in de strijd bij het kwakkelende PSV. De 23-jarige verdediger maakte dit kalenderjaar de eerste drie doelpunten voor de Eindhovenaren. Hij scoorde de cruciale gelijkmaker in Venlo (1-1), was trefzeker tegen FC Twente (1-1) en maakte het openingsdoelpunt tegen Willem II (3-0)

Hiermee tilde de Rotterdammer zijn totaal naar zes doelpunten, waarmee hij na Donyell Malen de meest scorende speler in de selectie van PSV is.

Nummer twee van Europa

Er is dit seizoen maar één verdediger in Europa die vaker het net wist te vinden dan Dumfries. Robin Gosens, oud-speler van onder meer FC Dordrecht, Heracles en Vitesse, scoorde voor Atalanta Bergamo inmiddels al zeven keer in de Serie A en een keer was hij trefzeker in de Champions League.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Dumfries baalt: 'De trots om voor PSV te spelen houdt mij in leven'

Dumfries wist al zijn doelpunten te maken uit een open spel situatie en heeft wat dat betreft een eredivisie-record in het vizier. Deze eeuw waren er in Nederland slechts twee verdedigers vaker trefzeker: Héctor Moreno en Jan Vertonghen. Moreno scoorde voor PSV zevenmaal. Jan Vertonghen wist er eentje meer te scoren, namelijk acht. Inclusief strafschoppen, spant Andreas Granqvist de kroon. De Zweed scoorde in het het seizoen 2010/2011 maar liefst elf keer.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore