Interview

Ihattaren na dood vader: 'Af en toe ben ik gewoon op. Fysiek en in mijn hoofd'

12 februari 2020 08:25 Aangepast: 12 februari 2020 11:19
Beeld © Getty Images

Mohamed Ihattaren viert vandaag zijn achttiende verjaardag, maar zo'n feest als de zeventien verjaardagen daarvoor zal het niet worden. Het gemis van zijn onlangs overleden vader is namelijk groot. "Ik vind het niet makkelijk om toe te geven, maar het is een zware tijd voor me."

Dat zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Mijn vader was voor mij een held, dé man. Dat hij er niet meer is, daar heb ik het heel moeilijk mee. Als ik vaders van andere spelers op de tribune zie, dan raakt dat me. Het is niet zo makkelijk als het misschien lijkt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Guardiola ziet in Ihattaren opvolger David Silva'

6 oktober 2019 zal voor altijd een zwarte bladzijde in het boek van de familie Ihattaren zijn. Op die dag komt vader Mustapha namelijk te overlijden.

Voor de jonge Mo een enorme klap, waar hij dagelijks mee worstelt. "Af en toe ben ik gewoon op. Fysiek en in mijn hoofd. Ik kom soms moeilijk in slaap, dan blijf ik er maar aan denken. Het heeft grote invloed op me. Wat ik heb laten zien, is dus eigenlijk nog niks. Het kan en moet veel beter. Als ik helemaal goed in mijn vel zit, kan ik de Eredivisie omver blazen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ihattaren in tranen na eerste doelpunt sinds overlijden vader

Oranje

De jonge middenvelder koos onlangs op gevoel voor Oranje in plaats van het Marokkaans elftal. Een keuze die zijn vader trots zou hebben gemaakt. "Vroeger, toen ik voor jeugdteams van Nederland speelde, was hij er altijd bij. Dan stond hij te stralen. Zijn zoon in Oranje, dat vond hij fantastisch."

De discussie over voor welk land hij moest kiezen, is nooit uitgebreid besproken, maar toch wist Ihattaren welke keuze hij moest maken. "Mijn vader heeft zich er nooit over uitgesproken, maar op het ziekbed zag ik het al aan zijn ogen. Ik wist hoe trots hij was wanneer ik voor Nederland speelde. Het was voor mij daardoor heel simpel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ihattaren werd geraakt door Utrecht-fans: 'Moest huilen, maar hield me in'

Ihattaren is in korte tijd volwassen geworden. "Het gaat in het leven om familie, vrienden en mensen. Al ken ik je niet, dan sta je voor mij boven voetbal. Ik moet straks trainen, maar als er nu iets met jou gebeurt, ga ik met je mee naar het ziekenhuis. Laat het voetbal dan maar, mensen zijn het belangrijkste. Zo heb ik het van mijn vader geleerd. Ik word dus wel volwassener en wijzer van alles dat gebeurd is, maar de pijn zal blijven."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore