Nieuws

'Van Bommel staat voor nieuwe klus in de Bundesliga'

12 februari 2020 07:35 Aangepast: 12 februari 2020 07:45
Beeld © Getty Images

Mark van Bommel is in beeld om de nieuwe trainer van Hertha BSC te worden. De Nederlander zou in Berlijn de opvolger kunnen worden van de onlangs vertrokken Jürgen Klinssman.

Dat meldt BILD. Klinsmann was pas tien weken actief in de Duitse hoofdstad, maar hield het gisteren plotsklaps voor gezien. In de zoektocht naar een nieuwe coach is Hertha nu uitgekomen bij Van Bommel en nog twee andere trainers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klinsmann neemt ontslag als trainer Hertha BSC

Naast Van Bommel zouden ook Bruno Labbadia en Roger Schmidt op het lijstje van Hertha staan. Schmidt was recent nog werkzaam in China en Labbadia was eerder in Duitsland actief voor SV Darmstadt, Greuther Fürth, Bayer Leverkusen, Hamburger SV, VfB Stuttgart en VfL Wolfsburg.

Of Van Bommel zelf ook open staat voor het trainerschap van Hertha is nog niet duidelijk. Maar dat hij de Bundesliga interessant vindt, liet hij eerder al weten aan BILD. "De Bundesliga heeft mij altijd gefascineerd, als coach, als speler en als kind. Ik weet nog goed hoe ik als kleine jongen na mijn wedstrijd op zaterdag naar huis rende om naar de Bundesliga bij Sportschau te kijken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Van Bommel wilde clubicoon wegwerken bij PSV'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore