Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Na Ajax komt ook PSV met cao voor voetbalsters

11 februari 2020 13:56 Aangepast: 11 februari 2020 14:06

De voetbalsters van PSV beschikken vanaf komend seizoen over een collectieve arbeidsovereenkomst. In navolging van Ajax heeft ook PSV in samenspraak met diverse vakbonden een op maat gemaakte cao samengesteld, die in grote lijnen overeenkomt met de voorwaarden die gelden voor de mannen van de Eindhovense eredivisieclub.

"Het is een mooie dag voor het vrouwenvoetbal", zegt directielid Peter Fossen van PSV. "De speelsters krijgen nu meer zekerheid wat betreft het tekenen van contracten." In de cao staan minimumvoorwaarden over onder meer het salaris, het aantal vakantiedagen en doorbetaling bij langdurige blessures of onvoorzien verzuim.

"We zijn de tweede club in Nederland met een cao en dat is een mooie stap in het vrouwenvoetbal", zegt spits Katja Snoeijs van PSV én Oranje. "Als je kijkt naar andere landen zoals Spanje, dan zie je dat het daar niet zo goed geregeld is als hier. En door deze overeenkomst kunnen we ons nu nog beter gaan richten op het voetbal." PSV heeft als koploper van de eredivisie voor vrouwen een flinke voorsprong op achtervolger Ajax.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van