Hoofdtribune

MVV-fans mochten niet juichen voor hun club bij Cambuur

11 februari 2020 10:56
Beeld © Pro Shots

Fans van MVV die afgelopen vrijdag de verre reis naar Leeuwarden maakten, mochten absoluut niet juichen als hun club zou scoren op bezoek bij Cambuur. Dit omdat de thuisclub besloot de uitsupporters niet in het uitvak, maar op de hoofdtribune te laten plaatsnemen.

Dat schrijft een MVV-supporter op In de Hekken. "Donderdagavond kregen we te horen dat Cambuur besloten had dat ze het uitvak niet zouden open doen voor die enkele MVV-supporters. We zouden kaarten voor de hoofdtribune krijgen waar we dan de wedstrijd zouden kunnen volgen. De auto en het busje zouden gewoon op het parkeerterrein voor het stadion geparkeerd worden, prima dus."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

MVV-supporters vernielen spelersbus Roda JC

Uiteindelijk liep het allemaal anders, niemand bleek namelijk rekening te hebben gehouden met de komst van de Limburgers. "Uiteindelijk werden we drie straten verderop een woonwijk in gedirigeerd door een politieagent op motor. De agent op motor reed voor ons en een politiebusje achter ons. Onder het mom van 'zoek het maar uit' moesten we een plek zien te vinden om ons eigen busje te parkeren."

Toen een parkeerplaats was gevonden, vielen de fans in de volgende verbazing. "We werden gesommeerd om alle MVV-spullen (sjaals, caps en zelfs handschoenen) alsmede alles wat rood-wit van kleur was in het busje achter te laten. Het zou niet veilig zijn om met deze spullen naar het stadion te lopen of om zo op de tribune plaats te nemen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Roda JC - MVV stilgelegd na rookbommen en vuurwerk

Eenmaal aangekomen op de hoofdtribune was er nog een probleem. Mocht MVV scoren, of de supporters zich dan alsjeblieft rustig zouden willen houden. "Nadat we eindelijk onze entreetickets hadden ontvangen en op de hoofdtribune ergens in een hoek werden geplaatst, kwam er iemand van MVV ons vertellen dat we niet mochten juichen, klappen of opstaan. Het ontbrak er nog maar aan dat we gevraagd zouden worden om voor Cambuur te juichen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore