Premier League

Waar en wanneer wordt Liverpool kampioen?

11 februari 2020 08:34 Aangepast: 11 februari 2020 09:24
Beeld © Getty Images

Het is inmiddels niet meer de vraag óf maar wanneer Liverpool voor het eerst sinds 1990 de titel in de Premier League pakt. De ploeg van Jürgen Klopp staat na 25 wedstrijden 22 punten voor op concurrent Manchester City, de grote vraag is waar en wanneer mogen zij de beker de lucht in houden?

Deze maand gaat dat sowieso nog niet gebeuren, daar is het nog te vroeg voor. Op zijn vroegst zou Liverpool op 7 maart kampioen kunnen worden op bezoek bij degradatiekandidaat Bournemouth. Die kans lijkt echter klein, aangezien City dan nog wel wat slippertjes moet maken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Babyboom bij Liverpool 9 maanden na Barcelona-vernedering

Zes wedstrijden

Wat zeker is, dat is dat Liverpool nog zes overwinningen nodig heeft in laatste dertien wedstrijden om kampioen te worden. Mocht zowel Liverpool als Manchester City en nummer drie Leicester City vanaf nu alles winnen, dan wordt Liverpool op 21 maart thuis kampioen tegen Crystal Palace.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Milner weigert thuis te blijven en helpt jeugdteam Liverpool tijdens FA Cup

Droomscenario

Maar voor The Reds zijn mooiere scenario's denkbaar. Zo is het namelijk mogelijk dat ze op bezoek bij aartsrivaal en stadsgenoot Everton kampioen kunnen worden. Daar moet nog wel wat voor gebeuren, maar ondenkbaar is het zeker niet. Manchester City moet daarvoor één keer verliezen tussen nu en de wedstrijd Everton - Liverpool op 16 maart. 

Met het programma van City is dat absoluut niet onmogelijk. Zij gaan namelijk nog op bezoek bij Leicester City en Manchester United. Mocht de ploeg van Guardiola verliezen van Leicester City, de nummer drie, dan moet die ploeg in de tussentijd ook nog punten verliezen om voor een historische titel voor Liverpool op Goodison Park te zorgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Liverpool-fans: contracteer Gerrard en laat hem Premier League-trofee omhoog houden

Tegen concurrent

Maar zolang Liverpool en Manchester City bijven winnen, dan wordt het dus eind maart tegen Crystal Palace voor de ploeg van Klopp. Al is er nog een scenario denkbaar en dat is dat Liverpool het in één van de komende zes wedstrijden laat liggen. Mocht dat gebeuren dan is de kampioenswedstrijd op 4 april op bezoek bij uitgerekend Manchester City. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore