Nieuws

Chaos bij NAC: Weijs weigert Jong NAC te trainen

11 februari 2020 08:05 Aangepast: 11 februari 2020 09:01
Beeld © Getty Images

Willem Weijs was onlangs voor een korte periode interim-trainer bij het eerste elftal van NAC Breda, maar na de komst van Peter Hyballa werd hij teruggezet naar Jong NAC. Daar lijkt Weijs weinig trek in te hebben en dus zit de trainer momenteel thuis.

Dat meldt BN/De Stem. Die krant spreekt van een onwerkbare situatie die is ontstaan na een meningsverschil tussen de clubleiding en Weijs. Zo zou Weijs voorstander zijn geweest van de komst van Kees van Wonderen en wilde hij niet als assistent-trainer fungeren onder Hyballa, dit omdat hun visies te ver uit elkaar zouden liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hyballa: ''Ja, als ik vrijdag 2-1 verlies... kut-gegenpressing!''

Vervolgens werd Weijs hoofdtrainer gemaakt van Jong NAC, maar inmiddels zou hij zijn teruggekomen op zijn eerdere besluit en wil hij alsnog assistent worden en weigert hij zelfs trainingen van Jong NAC te leiden. Volgens NAC heeft Weijs echter in een eerder stadium zelf gevraagd om teruggezet te worden naar de beloften.

Dat spreekt hij zelf overigens tegen. "Die uitspraken zijn voor hun rekening, dat is de lezing die de club naar buiten brengt. Prima dat er hoor en wederhoor wordt toegepast, maar ik kan er niks over zeggen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom Hyballa voor NAC koos: ''Ik had 3 dagen vakantie en dat werd saai''

De spanningen zijn volgens BN De Stem dusdanig hoog opgelopen dat het nog maar de vraag is of Weijs in dienst blijft van NAC. Vanavond spelen de beloften van de Bredanaars een uitduel op bezoek bij Jong Feyenoord en het is nog maar de vraag of Weijs daarbij aanwezig is. Zelf wilde hij daar niet op ingaan. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore