Jans top en flop

Boskamp herkent Memphis-herstel: 'Moeten bekopen met een kunstknietje'

10 februari 2020 12:23 Aangepast: 10 februari 2020 12:35
Beeld © ANP Foto

Na het voetbalweekend blikt VTBL even terug met een van onze analisten. Wie was er top en wie een flop? En waren er nog meer opvallende zaken? Deze keer de beurt aan Jan Boskamp.

Jans top

"PSV! Mooi dat ze weer eens wonnen. Al moet ik wel zeggen dat Willem II ver onder z'n niveau speelde. Ik schrok er zelfs van. Klasse ook, hoe de supporters van PSV hun spelers voor de wedstrijd opvingen. Leuk voor ze. Als fans zo massaal achter de ploeg gaan staan, kan dat het verschil maken. Dat was wel te zien, want PSV leek weer vertrouwen te hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dankerlui kreeg motivatie van PSV-fans: 'Wacht maar op het veld'

Jans flop

"Die storm! Ciara. Alles was afgelast. Het voetbal, het wielrennen... Heb toen maar een documentaire van de Tweede Wereldoorlog opgezet. Ik heb zo'n setje van 5 dvd's. Ik moet er nog eentje van 2,5 uur, en dan heb ik alles weer gezien."

"Ik weet niet wat het is, maar ik blijf er door gefascineerd. Ik denk dat het komt door het besef, dat we alles te danken hebben aan die jonge mannen die voor onze vrijheid hebben gevochten. Dankzij hen heb ik een fantastisch leven. 'Opdat we nooit vergeten', zo is dat."

Frenkie

"Wat me nog meer is opgevallen? Frenkie! Hij was top! Dat is-ie eigenlijk al weken, maar hij heeft de pech dat Busquets op zijn plaats staat. En Busquets is één van de beste van de wereld op die positie."

"Gisteren zat ik Real Betis - FC Barcelona te kijken. Echt een topwedstrijd. Ernst Happel (Boskamps trainer bij Feyenoord vroeger, red.) zei altijd: een grote ploeg verliest nooit drie wedstrijden achter elkaar. Dit had de tweede nederlaag op rij voor Barcelona kunnen zijn. Ze komen ook twee keer op achterstand, maar als je dan ziet hoe ze reageren... En hoe Frenkie diep ging en Messi de bal panklaar voor hem neerlegde. Heerlijk!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De Jong: 'Het is makkelijk om met Messi te spelen'

"Stefan de Vrij was ook lekker bezig. Met Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en hem hebben we drie toppers die centraal achterin kunnen spelen bij het Nederlands elftal."

"Misschien kiest Ronald Koeman wel voor drie centrale verdedigers, in een 5-3-2 systeem. Zoals onder Louis van Gaal tijdens het WK van 2014. Koeman heeft dat eerder gedaan, ook bij Feyenoord."

"Het zal van de tegenstanders afhangen of Oranje met vier of vijf verdedigers gaat voetballen. Het is klote voor Stef, maar normaal gesproken spelen Van Dijk en De Ligt. Alleen: als je overeind blijft in de Serie A, en ook nog gaat scoren voor Inter, dan doe je het toch niet slecht."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De Vrij in extase: 'Deze wedstrijd zal ik me nog lang blijven herinneren'

"Weet je wat ik ook ongelooflijk vind? Memphis! Ik zie filmpjes van hem voorbij komen dat hij weer van alles aan het doen is. Hij is gedreven om het EK te halen en wil dat aan de buitenwereld laten zien. Hij heeft in ieder geval karakter. Zijn instelling is fantastisch."

"Ik zag ook filmpjes van Memphis op de verjaardag van Neymar. Met die laarzen van hem. Nou, volgens mij gaat het dan heel goed met je, haha!"

"Natuurlijk vraag ik me af of dat allemaal wel kan, zo snel al na een kruisbandblessure. Ik snap zijn club Olympique Lyon ook, want zij betalen hem. Maar je kunt het beestje niet veranderen. Als Memphis een zeker doel voor ogen heeft, dan is hij daar - denk ik - moeilijk van af te brengen. En hij voelt het zelf het beste, hè. Hoe het zit met zijn knie. Hij bepaalt."

"Ik heb het zelf ook meegemaakt. Drie weken na een meniscusoperatie was ik weer wedstrijden aan het voetballen. Dat moest ik twintig jaar later wel bekopen met een kunstknietje, haha! Ik hoop dat het voor Memphis beter afloopt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore