Voetbal

Hertha-voetballer Torunarigha doet aangifte wegens racisme

07 februari 2020 11:12 Aangepast: 07 februari 2020 11:18

Hertha BSC-speler Jordan Torunarigha is naar de politie gestapt omdat hij naar eigen zeggen racistisch is bejegend in het bekerduel met Schalke 04. Dat heeft de Berlijnse voetbalclub bevestigd.

"Hij heeft met onze ondersteuning aangifte gedaan tegen onbekenden", liet Hertha weten. Torunarigha raakte in het duel uit de achtste finales van de strijd om de DFB Pokal volgens zijn trainer Jürgen Klinsmann dermate van slag door de beledigingen, dat hij in de verlenging voor de tweede maal geel kreeg.

Steun

De zaak kreeg in Duitsland veel aandacht. Collega's spraken hun steun uit voor Torunarigha. "Hij was opgefokt, de scheidsrechter had dat moeten begrijpen", zei Klinsmann na het duel over het naar zijn mening onterecht wegzenden van zijn verdediger. Hertha verloor met 3-2. De Duitse voetbalbond, Schalke en de politie in Gelsenkirchen kondigden onderzoeken aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Hertha-speler kan emoties na apengeluiden niet beheersen en krijgt rood

Torunarigha meldde zich inmiddels via Instagram. "Ik ben in Duitsland geboren, ik ben hier opgegroeid, ben naar school geweest en spreek de taal zoals iedereen. Daarom begrijp ik deze uitingen, die door enige idioten tijdens het duel zijn gemaakt, niet", schreef de 22-jarige voormalig jeugdinternational.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore