Homoseksualiteit in het voetbal

Miedema hoopt dat er een topvoetballer uit de kast komt

06 februari 2020 17:41 Aangepast: 06 februari 2020 19:47
Beeld © Pro Shots / Remko Kool

Voetbalster Vivianne Miedema is ervan overtuigd dat homoseksualiteit in het voetbal nooit volledig zal worden geaccepteerd als er bij de mannen geen topspeler openlijk voor uitkomt dat hij homoseksueel is.

De aanvalster van Arsenal en de Oranje Leeuwinnen heeft zelf een relatie met teamgenote Lisa Evans van The Gunners. Miedema vindt dat de acceptatie van homoseksuelen in het vrouwenvoetbal al veel verder is dan in het mannenvoetbal. "Als een topvoetballer nu uit de kast komt dan zal dat veel jongens helpen om ook uit te komen voor wie ze zijn", zegt de Oranje-international tegenover BBC

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Miedema op dreef voor Arsenal: 6 goals en 4 assists in 69 minuten

Miedema denkt ook dat iedereen te veel bezig is op social media met de mening van anderen. "Ik denk dat social media het alleen maar erger maken. We moeten ons meer gaan focussen op onszelf. Wat verandert er als iemand op hetzelfde geslacht valt of niet? Wat maakt het uit of iemand van Nederlandse, Afrikaanse of Australische afkomst is? We zijn allemaal gelijk en laten we dat gewoon accepteren. Geniet van het voetbal en het leven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dessers reageert op Willem II-fans: 'Bedenk iets anders dan liedje met homo erin'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore