Bizar

Hertha-speler kan emoties na apengeluiden niet beheersen en krijgt rood

05 februari 2020 14:02 Aangepast: 05 februari 2020 14:25
Beeld © Getty Images

De 22-jarige Jordan Torunarigha van Hertha BSC werd gisteren in de verlenging van het bekerduel met Schalke met rood van het veld gestuurd. Dat gebeurde omdat hij racistisch werd bejegend door de fans van Schalke.

Zo zouden er apengeluiden hebben geklonken richting de voetballer. De verdediger was tijdens de wedstrijd al zeer emotioneel en wilde volgens zijn tegenstander Benito Raman tijdens de wedstrijd het veld afstappen. Aan het begin van de verlenging ging Torunarigha naar zijn coach Jürgen Klinsmann, die hem vervolgens in bedwang moest houden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FC Den Bosch bij racismezaak: 'Tranen van Moreira zullen niet voor niets zijn'

Woede

Na honderd minuten voetbal kwam vervolgens alles eruit bij Torunarigha. Nadat hij over de zijlijn werd gewerkt, verloor hij de controle over zijn emoties en smeet hij een krat bidons op de grond. Het kwam hem op een tweede gele kaart en dus rood te staan. 

Aanvoerder Niklas Stark van Hertha reageerde na de wedstrijd. "Jordan is een zeer emotionele jongen. Er waren apengeluiden en andere racistische beledigingen richting hem. Dat raakt mij en hem natuurlijk nog meer."

Reactie

Hertha kwam direct na de wedstrijd met een verklaring en toonde zich solidair met de speler. Ook andere clubs tonen inmiddels hun medeleven en staan achter de verdediger. Schalke laat in een reactie weten de zaak te onderzoeken en voorlopig nog geen uitspraken te willen doen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore