Voetbal

Niet goed, geld terug: Zuid-Koreaanse fans krijgen geld terug vanwege weigerende Ronaldo

04 februari 2020 15:57 Aangepast: 04 februari 2020 18:44
Beeld © Getty Images

Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft een lokale promotor verplicht om voetbalfans te vergoeden die betaald hadden om Cristiano Ronaldo aan het werk te zien.

In juli 2019 speelde Juventus een oefenduel tegen de sterspelers uit de Zuid-Koreaanse competitie, de K League. De club uit Turijn had een afspraak met de wedstrijdorganisator dat Ronaldo minstens 45 minuten zou spelen, maar de Portugees weigerde in te vallen en bleef de hele wedstrijd op de bank zitten.

Na afloop gaf Juventus-trainer Maurizio Sarri meer uitleg: ''Het was de verwachting dat Ronaldo zou spelen, maar hij had last van vermoeide spieren.''

Er waren veel fans naar het stadion gekomen om Ronaldo te zien spelen. Toen duidelijk werd dat de vedette er niet in zou komen, begon het publiek de naam van Lionel Messi te scanderen.

Schadevergoeding

Een deel van het aanwezige publiek liet het er niet bij zitten en eiste door middel van een rechtszaak een schadevergoeding. De boze voetbalfans wilden naast het geld voor het kaartje ook een compensatie voor de 'mentale schade' die zij zouden hebben opgelopen.

Het marketingbureau The Fasta, dat reclame maakte voor de wedstrijd, verzekerde bij de verkoop dat Ronaldo minimaal 45 minuten zou spelen. In een mum van tijd vlogen de wedstrijdkaartjes (van 23 tot 300 euro) de deur uit.

De rechtbank gaf de supporters die in protest gingen vandaag gelijk. Zij krijgen een geldbedrag van 283 euro terug. Een groot deel van dit bedrag (223 euro) is een compensatie voor de 'psychologische kwelling'.

De politie voerde in augustus huiszoekingen door bij The Fasta, dat beschuldigd wordt van oplichting ter waarde van 4,4 miljoen euro aan wedstrijdkaarten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore