Theo's top en flop

Theo Janssen: 'Dick Advocaat zou Ihattaren meteen aanpakken'

03 februari 2020 12:06 Aangepast: 03 februari 2020 12:29
Ihattaren (rechts) laat Ajacied Perr Schuurs zijn hielen zien Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Na het voetbalweekend blikt VTBL even terug met een van onze analisten. Wie was er top en wie een flop? En waren er nog meer opvallende zaken? Theo Janssen velt zijn oordelen.

Theo's top

"Willem II. Heb je meer uitleg nodig? Gedeeld derde! Voor het seizoen denk je: als zij elfde of negende worden, hebben ze het gewoon goed gedaan. Moet je eens kijken waar ze nu staan. Er is veel beweging, er is veel energie, ze hebben goede spelers, met diverse wapens. Leuk om te zien."

"Waar Mike Trésor Ndayishimiye na dit seizoen naartoe moet? Laat hem maar eens twee jaar achter elkaar een bepaald niveau halen en de allerbeste worden, voordat we meteen weer over andere clubs gaan praten. Want in de top kun je ook hard vallen. AZ zou wel een goede volgende stap zijn. Daar heerst rust, waar bijvoorbeeld ook een Oussama Idrissi prima kan opbloeien. Hij staat als buitenspeler nu al op twaalf treffers. Dan ben je echt goed bezig. Trésor kan in Alkmaar dezelfde, geleidelijke route als Idrissi bewandelen."

Theo's flop

"De wedstrijd Ajax - PSV. Ik dacht vooraf: nu gaat het gebeuren. Ajax wint wel even met 3-0. Maar vooral na de gedwongen wissels van Quincy Promes en Ryan Babel zakte het niveau ver weg. PSV was helemaal...  Daar zijn de achterste zes spelers niet heel creatief en spits Sam Lammers heeft genoeg moeite met zichzelf. Je kunt goed zien dat hij naar zichzelf op zoek is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Lammers is bij PSV terug in een andere wereld

"Nog iets anders dat me opviel: Mohammed Ihattaren. De beste speler bij PSV op dit moment. Maar tegen Ajax zag ik trekjes, die van mij niet hoeven. Inderdaad, toen hij zo fel op Bruma reageerde. Ja, die jongen maakte een fout, maar Ihattaren maakte er vervolgens ook zes. Hij is 17 jaar, een fantastische speler, die alleen maar beter wordt als dat soort dingen eruit gaan. Je hebt er namelijk niets aan als je je irriteert. Je haalt daardoor alleen maar jezelf uit je focus. Normaal gesproken heb je in een team ervaren spelers, leiders, die je daar op wijzen. Die heeft PSV echter niet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Ihattaren maakt de overstap naar zaakwaarnemer Raiola'

"Dick Advocaat zou Ihattaren meteen aanpakken. Of hij niet een goede kandidaat is voor PSV komend seizoen? Ja, waarom niet. Dan weet je dat het qua resultaten en discipline goed zit. Maar dan moet hij wel een jonge trainer naast zich krijgen, die van hem kan leren. Ruud van Nistelrooij ofzo. Dick kan hem opleiden om later het stokje over te nemen."

"Louis van Gaal? Hij zal met een goed plan wel te verleiden zijn, denk ik. Maar dan moet er wel een PSV staan dat om de titel mee gaat doen. Trainers als Advocaat en Van Gaal nemen geen genoegen met een tussenjaar. Daar zit PSV nu al in. Een verloren jaar, eigenlijk. Ze moeten uitzingen naar het einde. Ze horen niet thuis in de play-offs voor Europees voetbal, maar ja... PSV moet zich sterk afvragen of ze naar boven of naar beneden moeten gaan kijken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore