Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Video

Tuchel in discussie met boze Mbappé: 'Je zit niet op tennis'

02 februari 2020 10:54 Aangepast: 02 februari 2020 11:04

Thomas Tuchel kreeg de wind van voren toen hij Kylian Mbappé wisselde tijdens het duel met Montepellier (5-0 winst). Na afloop reageert de coach op het opvallende gedrag van zijn pupil.

"Ik ben de coach, iemand moet bepalen wie eruit gaat en wie erin komt. Ik ben diegene", zo maakt de oefenmeester duidelijk op de persconferentie. "Kylian is heel intelligent, hij weet wat hij doet. Hij houdt er niet van om gewisseld te worden, maar niemand vindt dat leuk. Dit ziet er niet goed uit, maar we zijn niet de enige club die hiermee moeten omgaan. Het is niet goed, omdat het commotie veroorzaakt die de sfeer binnen het team niet ten goede komt."

De reactie kwam voor Tuchel als een verrassing. "Ik heb hem uitgelegd waarom hij gewisseld werd en daar blijft het bij. Ik neem de beslissingen op technisch vlak en dat blijft zo. Je zit niet op tennis, we spelen voetbal en moeten iedereen respecteren."

De Duitser gaat nog nadenken over een eventuele straf voor de Fransman. "Ik weet niet wat er nu gaat gebeuren. Ik moet erover nadenken, ik ga er een nachtje over slapen. Ik neem morgen een beslissing. We trainen om 11.00 uur, dus we zullen om 10.00 uur praten met de groep. Ik ga bekijken of ik dit in de groep bespreek of individueel. Dat hangt een beetje af van hoe goed ik slaap."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore