Voetbal

Van de Beek reageert op geruchten: 'Alles ligt nog open'

01 februari 2020 09:44 Aangepast: 01 februari 2020 10:03
Beeld © Fotograaf/Getty Images

Donny van de Beek wordt de laatste maanden weer nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek naar Real Madrid. De middenvelder richt zich eerst nog met Ajax op de tweede seizoenshelft om prijzen te pakken.

In een interview met het AD, krijgt Van de Beek de vraag voor hoelang hij nog in Amsterdam blijft. "Tsja, dat weet ik niet. De kans is groot dat je als speler van Ajax een keertje de club verlaat. Dat kan deze zomer zo zijn, maar dat hoeft zeker niet. Alles ligt nog open, geloof me."

De 22-jarige middenvelder wordt nog niet moe van alle geruchten over hem. Naar verluidt wil Real Madrid aankomende zomer weer aankloppen bij de Amsterdammers voor een eventuele transfer. "Dat wordt gezegd en geschreven, mensen nemen het over, en dan gaat het een eigen leven leiden. Ik laat het maar gaan. Ik kan me daar druk over maken, maar dat heeft geen zin. Ik heb toch niet in de hand wat mensen roepen. Natuurlijk ben ik blij als er straks duidelijkheid is, maar ik zie het wel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Manchester United is te laat voor Donny van de Beek'

Duidelijk plan

Van de Beek gaat Ajax niet zomaar verlaten. "Eigenlijk telt richting een transfer maar één ding: alles moet kloppen. Zo staan meer jongens bij ons erin. Dat is afgelopen zomer ook wel gebleken. Toen vreesden mensen ook een uittocht, maar dat viel uiteindelijk wel mee. We hebben hier een goede groep, met een goede en leuke sfeer. Dat ruil je niet zomaar in", aldus de middenvelder die aankomende zondag om 16:45 de topper tegen PSV moet spelen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Boadu snapt Ajax: 'Zou ik ook niet doen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore