Transfermarkt

'Ajax heeft haast en wil transferrecord breken voor wonderkind'

30 januari 2020 19:04 Aangepast: 30 januari 2020 22:32
Beeld © Fotograaf/Getty Images

Ajax gaat er alles aan doen om Antony deze transferperiode al naar Amsterdam te halen. Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, wil het Braziliaanse toptalent zo snel mogelijk overnemen van São Paulo om de Europese top af te troeven.

Dat meldt De Telegraaf. Ajax is zelfs bereid om het transferrecord te verbreken voor de 19-jarige aanvaller. Braziliaanse media melden dat het gaat om een bedrag van 30 miljoen euro, maar dat kan nog lager worden door financiële problemen van São Paulo. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Ajax wil snel zaken doen met Braziliaans talent van twintig miljoen'

Meerdere plussen

Ajax-hoofdscout Henk Veldmate heeft Antony al meerdere keren bekeken en heeft aan Overmars laten weten dat hij niet twijfelt over de ontwikkeling van de Braziliaan. De Amsterdammers moeten wel snel handelen, want door het goede optreden van het toptalent op het preolympisch voetbaltoernooi met Jong Brazilië, is er inmiddels ook meer interesse vanuit Duitsland, Spanje en Italië. 

Het huidige transferrecord van Ajax is de 20,5 miljoen euro die aan Daley Blind werd uitgegeven. De Amsterdammers moeten minimaal 20 miljoen euro betalen voor Antony, wat nog kan oplopen tot 30 miljoen euro. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore