Eredivisie

13-jarige ballenjongen: 'Het vingertje van Ten Hag was stom en onnodig'

29 januari 2020 08:16 Aangepast: 29 januari 2020 08:30
Beeld © Pro Shots

Justian uit Siddeburen is ineens groot nieuws. Het 13-jarige jochie was afgelopen zondag ballenjongen bij FC Groningen tijdens het duel met Ajax. In de slotfase van de wedstrijd kreeg hij een duw van Ajax-aanvaller Lassina Traoré. Het werd een hit.

"De bal ging uit en Lassina Traoré rende op me af. Hij pakte de bal en gaf daarna nog een flinke duw. Terwijl ik de bal netjes aangaf. Het was niet zo dat ik de bal liet vallen, of zo", zegt Justian tegenover het AD

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Traore duwt ballenjongen, geeft na afloop wedstrijdshirt cadeau

Tijdrekken

Ook Erik ten Hag vond iets van het gedrag van de ballenjongen, maar volgens Justian moet de trainer zich nergens mee bemoeien. "Vooral dat vingertje vond ik heel stom en onnodig. Hij bemoeide zich ermee, terwijl de scheidsrechter zoiets hoort op te lossen. Want hij had er toch niets mee te maken?"

Toch geeft Justian zelf ook toe wel een klein beetje schuldig te zijn geweest aan tijdrekken. "Ik heb wel tijd gerekt ja. FC Groningen is mijn club, dus wil ik ook dat we winnen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat de VAR niet zag: De handsbal van Sierhuis tegen Ajax

Goedmakertje

Tussen Justian en Troaré kwam alles weer goed nadat de aanvaller zijn shirt weggaf na de wedstrijd. "Ik vind het ook wel bijzonder dat ik zijn shirt kreeg. Niemand kan me dat nazeggen. Traoré zei ‘sorry’, ik kreeg zijn shirt en hij liep weg. Ajuus."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore