Ga naar de inhoud
PSV

'Van Bommel wilde clubicoon wegwerken bij PSV'

Beeld © Getty Images

Het is crisis met een hoofdletter C bij PSV en er komen steeds meer details op tafel over de oorzaak. Zo zou Mark van Bommel nog altijd veel invloed uitoefenen op de situatie die is ontstaan in Eindhoven.

Zo zou Van Bommel nog altijd veel contact hebben met een aantal spelers en supporters. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Sinds het ontslag van de oud-middenvelder is er volgens de krant 'veel opluchting' binnen de club. Zo zou Van Bommel manipulerend en obsessief te werk zijn gegaan in zijn tijd als trainer. Ook was een groot deel van de spelersgroep en ondersteunende staf klaar met hem. 

Van
Lees ook:
Van Marwijk neemt het op voor Van Bommel: 'Echt een goede trainer'

Conflicten

Van Bommel zou diverse conflicten hebben gehad binnen PSV. Onder meer met Hirving Lozano, die uiteindelijk vertrok. Ook wilde de coach af van clubicoon en team-manager Mart van den Heuvel. Laatstgenoemde moest vervangen worden door journalist Taco van den Velde. 

De situatie rond de inmiddels vertrokken Toni Lato leverde ook veel vraagtekens op. Van Bommel weigerde de linksback een kans te geven onder het mom dat hij niet fit genoeg was. Toen data uitwezen dat hij fysiek uitstekend was, bleef Van Bommel weigeren. Hij hield vast aan Michal Sadílek, die binnen de selectie ‘de stiefzoon van Van Bommel' werd genoemd. 

Ontslag
Lees ook:
Ontslag Van Bommel zit PSV-directeur Gerbrands nog dwars

Reactie

Van Bommel zelf liet in een reactie aan het Eindhovens Dagblad weinig los, maar wilde wel iets zeggen. "PSV is mijn club. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Er is nu een situatie ontstaan dat er zoveel leugens verteld worden. Hier doe ik niet aan mee, maar ik hoop wel dat PSV zo snel mogelijk uit deze sportieve crisis komt."