#forfey

Feyenoord houdt zicht op hoofdprijs dankzij Narsingh

28 januari 2020 21:06 Aangepast: 28 januari 2020 23:38
Jørgensen in duel met Gregoire Amiot (rechts) Beeld © Pro Shots / Joep Leenen

Feyenoord maakt nog steeds kans op een hoofdprijs dit seizoen. De Rotterdammers hebben de kwartfinale van de KNVB-beker bereikt door in het restant van de eerder gestaakte mistwedstrijd met 1-2 te winnen van Fortuna Sittard.

Feyenoord begon met Luis Sinisterra om de laatste 27 minuten uit te voetballen. De aanvaller verving de zieke Sam Larsson, die vorige week nog in de basis speelde. 

Normaliter mag een club geen wijzigingen doorvoeren bij de hervatting van een wedstrijd, maar de bezoekers kregen dispensatie van de KNVB, omdat er sprake was van overmacht.

Ook de scheidsrechter was niet dezelfde man als vorige week. Kevin Blom, die toen de wedstrijd staakte door te slecht zicht, zat op Mallorca voor een UEFA-congres en werd vervangen door arbiter Martin van de Kerkhof.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Blom: 'Spelers zeiden: ik weet niet wat jij aan het zeuren bent'

Feyenoord kreeg in de 67ste minuut meteen een goede schietkans via Steven Berghuis. Even later stierf een mooie combinatie tussen Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen in schoonheid, voordat de Rotterdammers de 1-2 op het bord konden zetten. Aan de andere kant claimde Fortuna een strafschop, maar Van de Kerkhof greep niet in.

Grote tegenvaller voor coach Dick Advocaat was het uitvallen van Jørgensen met weer een blessure. De Deense spits kwam dit seizoen pas zestien duels in actie, in alle competities, voor Feyenoord, door allerlei kwetsuren.

Verlengen

Omdat er niet gescoord werd moest een verlenging uitkomst brengen. Daarin kreeg de thuisploeg de eerste grote kans. Mark Diemers' schot was hard en geplaatst, maar keeper Justin Bijlow lette goed op.

Feyenoord kreeg haast geen mogelijkheden meer. Had ongetwijfeld te maken met het gemis van Jørgensen, toch de kapstop van het aanvalsspel van de Rotterdammers. Hoge ballen spelen op vervanger Luciano Narsingh was ook niet erg handig, want de kleine aanvaller verloor al die luchtduels.

Een bal vanaf de zijkant bracht redding voor Feyenoord en Narsingh. De ex-PSV' er kon vlak voor tijd van dichtbij raak prikken, omdat Sinisterra goed teruglegde.

Feyenoord doet dus nog mee om een hoofdprijs dit seizoen en speelt in de kwartfinale van de KNVB-beker uit tegen sc Heerenveen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore