Borussia Dortmund

De bijzondere leefstijl van fenomeen Erling Haaland

21 juli 2020 10:43 Aangepast: 21 juli 2020 10:56
Beeld © Getty Images

Erling Haaland viert vandaag zijn 20e verjaardag. De spits maakte afgelopen seizoen veel indruk in heel Europa. Bij Red Bull Salzburg en Borussia Dortmund scoorde hij aan de lopende band. Het geheim van de Noor is zijn bijzondere leefstijl. Vroeg naar bed, geen apparaten, suikervrij voedsel en geen alcohol.

Haaland leeft volgens de filosofie van Dave Asprey (Bio Hacking), dat schrijft La Gazetta dello Sport. De aanvaller staat elke morgen vroeg op voor een ochtendwandeling. Verder eet hij alleen voeding zonder koolhydraten en met de juiste eiwitten en alleen op voorgeschreven tijden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cristiano Ronaldo onthult leefpatroon: vijf dutjes en zes keer eten per dag

De principes van Bio Hacking moeten ervoor zorgen dat je het maximale uit je lichaam haalt. Je zou er meer energie van krijgen en je cognitieve functies zouden verbeteren. Wat mag Haaland allemaal niet? Onder meer suiker, alcohol, gefrituurd eten, verzadigde vetten. 

Rust

Ook rust is heel belangrijk. Zo slaapt Haaland absoluut niet minder dan zeven uur per dag en gaat hij altijd op exact hetzelfde tijdstip naar bed. Voor het slapen doet hij veertig minuten oefeningen, zoals yoga om de geest te bevrijden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore