EK voetbal

Padt: 'Zat niet voor niets een poosje bij Oranje'

27 januari 2020 10:56 Aangepast: 27 januari 2020 12:01
Sergio Padt Beeld © Pro Shots / Niels Boersema

Sergio Padt heeft het Nederlands elftal alle behalve dan uit zijn hoofd gezet. Dat liet de keeper van FC Groningen zondagmiddag duidelijk blijken tegenover VTBL, na de 2-1 thuiszege op koploper en landskampioen Ajax.

Op de vraag of Padt al met een schuin oog naar het EK van komende zomer kijkt, antwoordde hij het volgende. "Dat is mooi. Iedereen vraagt er tegenwoordig naar. Dat geeft aan dat je goed bezig bent, anders worden zulke vragen niet aan je gesteld."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Koeman passeert Padt na optelsom

"Ik probeer gewoon mijn best te doen en rust uit te stralen", ging Padt verder. "Dat is belangrijk voor een doelman. Ik probeer ook niet te veel om me heen te kijken. Zo van: die doet het goed of slecht. Ik zat er toen bij, omdat ik op dat moment de derde beste was. Zo wil je er weer bij komen en niet omdat Pietje of Jantje het slecht doet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Krul wil terug in Oranje: 'Ik ben beter dan Cillessen'

"Ik probeer zo te blijven spelen, te werken aan mijn mindere punten en ik wacht op mijn kans", sloot Padt af. "Natuurlijk wil ik er graag bij komen, maar dat heb je niet in de hand. Ik heb daar er geen invloed op. Het enige wat ik kan doen, is week in week uit te laten zien dat ik er alles aan doe om mijn plaatsje terug te veroveren en hopen dat ik er weer bij kom. Meer kan ik echt niet doen."

Op de vraag of hij zich minder vindt dat de andere doelmannen die in beeld zijn bij Oranje (zoals Kenneth Vermeer, Jeroen Zoet, Marco Bizot en Justin Bijlow), zei hij veelzeggend dit: "Ik zat er niet voor niets een poosje bij, dus..."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore