Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nieuws

Zidane geniet van defensieve kracht maar ziet ook verbeterpunten

27 januari 2020 11:12 Aangepast: 27 januari 2020 11:16

Real Madrid staat na de 0-1 overwinning tegen Real Valladolid (0-1) weer bovenaan in de Spaanse competitie. Toch is trainer Zinédine Zidane kritisch op zijn ploeg.

Slechts dertien doelpunten hebben De Koninklijke dit seizoen geïncasseerd. De Spaanse grootmacht zocht de afgelopen jaren naar stabiliteit in de verdediging en statistisch gezien is die ook gevonden. Valladolid kwam zondagavond nog niet tot één schot op doel. Twee keer eerder kwam het voor dat de Real Madrid-doelman niet werd getest in een wedstrijd. De Franse coach Zidane sprak zich tegenover Spaanse media dan ook lovend uit over zijn defensie. “We verdedigen uitstekend. Als we de bal verliezen, dan veroveren we die ook nog eens op een hoog tempo terug. Waarna we ook altijd dreigend ogen.”

Scorende verdediger

Het enige doelpunt van gisteravond kwam via verdediger Nacho, die op aangeven van Toni Kroos in de 78e minuut binnen wist te koppen. Vanzelfsprekend was Zidane hier erg blij mee, maar realiseert zich ook dat zijn ploeg niet afhankelijk moet zijn van zulke situaties. “We zijn ons ervan bewust dat het daar nog beter kan. Normaliter scoort Nacho niet vaak, maar we kunnen ook kansen creëren voor verdedigers”, verklaart Zidane.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Real Madrid voorkomt puntenverlies in slotfase

Uitgelopen

Aartsrivaal en directe concurrent FC Barcelona verloor de uitwedstrijd bij Valencia met 2-0, waardoor het gat met Real nu drie punten is. Toch wilde Zidane weinig kwijt over de titelkansen van zijn ploeg. “Met nog zeventien speelrondes te gaan, mogen we ons nog niet rijk rekenen. Dat we nu bovenaan staan, verandert nog niets. We hebben gevochten tot het einde en zijn erg blij met de overwinning, maar er verandert niets."

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore