Voetbal

Britse voetballer doodgeslagen: 'Verdriet niet in woorden uit te drukken'

27 januari 2020 10:14 Aangepast: 27 januari 2020 10:27
Beeld © Getty Images

De Engelse voetbalwereld is het afgelopen weekend opgeschrikt door het overlijden van de 25-jarige Jordan Sinnott, voetballer van Matlock Town FC. "Je was niet alleen een voetballer, je was onze vriend en broer."

Dat schrijft zijn club in een verklaring. Sinnott werd vrijdagnacht bewusteloos aangetroffen op de parkeerplaats van een café met een ingeslagen schedel. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen. Inmiddels is een 27-jarige verdachte aangehouden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oud-profvoetballer De Wagt op 34-jarige leeftijd overleden

Matlock Town FC, de club waar Sinnott op huurbasis speelde, komt uit op het zevende niveau in Engeland. In zijn laatste wedstrijd maakte hij zijn eerste hattrick ooit. "Je hebt ons ongelooflijke herinneringen gegeven en je eerste hattrick gescoord in je laatste wedstrijd voor de club. Jordan, we houden van je, we missen je en we zullen je nooit vergeten."

Ook de club waar hij onder contract stond, Alfreton Town FC, reageert geschokt op het vreselijke nieuws."We zijn bedroefd en uiterst verslagen dat Jordan is overleden. Zijn familie en vrienden waren erbij toen hij zijn laatste adem uitblies. We betuigen hen onze oprechte deelneming in deze zeer trieste tijd. We zullen je nooit vergeten. Mijn verdriet is niet in woorden uit te drukken", aldus voorzitter Wayne Bradley. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anderlecht rouwt om overlijden 'clubicoon' Rensenbrink

Sinnott maakte in 2013 zijn debuut in het profvoetbal. Dat deed hij destijds voor Huddersfield Town in het FA Cup-duel met Leicester City. Verder kwam hij uit voor Bury, Altrincham, Halifax Town en Chesterfield FC. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore