Theo's top en flop

Theo Janssen: 'PSV kan het proberen bij Berghuis'

27 januari 2020 10:00 Aangepast: 27 januari 2020 10:50
Beeld © Pro Shots / Thomas Bakker

Na het voetbalweekend blikt VTBL even terug met een van onze analisten. Wie was er top en wie een flop? En waren er nog meer opvallende zaken? Deze maandag is het de beurt aan Theo Janssen.

Theo's top

"FC Groningen. Die spelers legden een partij strijd en energie in de wedstrijd tegen Ajax... Mooi om te zien. Of het aan de mindere dag van Ajax lag? Dan doe je Groningen tekort. Ik houd er niet zo van om daar zo naar te kijken. Groningen klapte erop en maakte het Ajax moeilijk. Daar verdienen ze simpelweg de credits voor."

"Ik vind het ook knap wat Feyenoord doet. AZ staat er het beste voor, maar Feyenoord doet gewoon weer mee voor de tweede plaats. In onze competitie presteren, op Ajax na dan, weinig clubs echt stabiel. Als je een reeks overwinningen boekt, stijg je zomaar een flink aantal plaatsen. Dus er kan nog van alles gebeuren."

Theo's flop

"PSV. Niet alleen vanwege de sportieve prestaties, maar ook door het hele gedoe rond Steven Bergwijn. Dat bij beide partijen niet precies duidelijk is hoe en wat er gecommuniceerd is, zegt toch alles? Er zit te veel ruis op de lijn. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt."

"PSV beleeft echt een dramatisch seizoen. Geen doelstelling wordt gehaald. In Europa zijn ze klaar, in de beker ook al, en in de competitie is het zo goed als klaar. Een paar maanden geleden deden ze nog voor alles mee. Het verval is echt bizar groot. Ik heb dit zelden gezien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Woedende PSV-fans bestormen stadion: zo ging het eraan toe

"Of ik wel eens heb meegemaakt dat supporters een stadion bestormden, waar ik nog in zat? Nee, wel andersom, dat ik fans bestormde. Nee, geintje natuurlijk. Het geeft wel aan dat hoe groot de verontwaardiging is in Eindhoven. Maar zoals ik hierboven al zei: zoveel ploegen presteren wisselvallig, dat PSV er na een goede reeks ineens weer totaal anders voor kan staan."

"Ik denk wel dat ze een nieuwe spits moeten halen, als het geld van Bergwijn binnen is. Een spits ja, want ik denk niet dat ze het gaan redden met alleen Sam Lammers en Kostas Mitroglou. Of ze niet weer voor Steven Berghuis zullen gaan? Dat kunnen ze proberen. PSV heeft dat lijntje eerder uitgegooid, toen er sprake was van een vertrek van Bergwijn naar Ajax."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Berghuis liever bij Feyenoord dan PSV

"Maar ik denk echt dat ze het geld beter aan een spits kunnen besteden. En hopelijk wordt het dan weer rustig in Eindhoven. Je kunt ook zien dat er veel onvrede in de spelersgroep zit. Weinig vertrouwen, weinig plezier. Lammers werd tegen FC Twente een paar keer gewoonweg overgeslagen door zijn ploeggenoten. Tekenend. Dat zal de sfeer er niet beter op maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Crisis bij PSV doet Hendrix terugdenken aan debuutjaar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore