Nieuws

Veltman: 'Voor ons alleen maar goed dat Bergwijn weggaat bij PSV'

26 januari 2020 20:59 Aangepast: 27 januari 2020 10:56
Beeld © Pro Shots / Andy Zuidema

FC Groningen won in eigen huis met 2-1 van koploper Ajax. VTBL sprak na afloop met hoofdrolspelers Joël Veltman, Deyovaisio Zeefuik en Sergio Padt. “Het was net niet vandaag.”

Ajax kreeg geen grip op de wedstrijd en Groningen wist het de bezoekers lastig te maken. Volgens Veltman is de nederlaag volledig te danken aan het eigen spel van de Amsterdammers. "We begonnen niet heel sterk en dan loop je eigenlijk meteen achter de feiten aan. De twee doelpunten die we tegen krijgen vind ik ongelukkig. Dan weet je dat het lastig wordt."

Ongelukkig

Ajax kwam laat op gang en wist FC Groningen pas in de tweede helft onder druk te zetten. "Na 60 minuten kregen we grip op de wedstrijd. Complimenten voor Groningen, dat het ons heel lastig wist te maken. Maar wij moeten naar ons eigen spel kijken en dat was gewoon niet goed genoeg vandaag. Die kans van Babel was misschien wel typerend voor onze wedstrijd, het was vandaag net niet."

Bergwijn

Volgende week wordt de topper tussen Ajax en PSV in de Johan Cruijff Arena gespeeld. De Ajacied krijgt de berichten over een vertrek van Steven Bergwijn bij PSV ook mee. "Het is volgens mij nog niet bevestigd, maar als dit soort berichten naar buiten komt, zal het vaak wel rond komen. Voor PSV is het een teleurstelling en voor ons is het goed dat hij vertrekt. Het is een goede speler."

Zeefuik

Deyovasio Zeefuik maakte veel indruk tegen Ajax. De rechtsback won veel duels en was onvermoeibaar. "Ik ben conditioneel erg goed, ik kon blijven gaan. Normaal kom ik vaker op, maar vandaag heb ik mij meer gefocust op het verdedigen."

De verdediger speelde tegen de club waar hij zijn gehele jeugdopleiding genoot. "Ik heb nu al vier keer tegen Ajax gespeeld, je bent Amsterdammer, maar ik heb de wedstrijd gewoon zo benaderd als ik normaal doe."

Padt

Doelman Padt is trots op zijn teamgenoten. "Tegenstanders vinden het lastig om tegen ons te spelen. We spelen met veel discipline en eisen veel van elkaar. Ajax heeft wel wat kleine kansjes gehad, maar we hebben het goed gedaan. Ajax was vandaag niet altijd even top, dan maak je een kans, dat hebben we vandaag wel laten zien."

Oranje

De doelman heeft zijn oude vorm weer te pakken en houdt nog altijd hoop op een plekje bij Oranje. "Iedereen vraagt aan mij of ik bezig ben met het EK. Dat geeft aan dat je goed bezig bent, anders worden dat soort vragen niet aan je gesteld. Ik probeer gewoon mijn best te doen en rust uit te stralen. Ik werk aan mijn mindere punten en wacht op mijn kans. Ik kan alleen maar laten zien dat ik weer mijn oude vorm heb. Ik zat niet voor niets een tijdje bij de selectie."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore