#groaja

Ajax bijt zich stuk op stug Groningen

26 januari 2020 16:25 Aangepast: 26 januari 2020 21:09
Ryan Babel baalt Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajax heeft bij FC Groningen de derde competitienederlaag van het seizoen geleden. De felle en hardwerkende thuisploeg maakte het de Amsterdammers bijzonder moeilijk en trok aan het langste eind: 2-1.

Het eerste echte wapenfeit van de wedstrijd was ook al voor Groningen. De jonge Daniël van Kaam legde na een goede actie de bal op het hoofd van Ramon Lundqvist, die te weinig kracht had en richting gaf om binnen te kunnen koppen.

Sierhuis

Tien minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Ex-Ajacied Django Warmerdam vond met een mooie steekpass Kaj Sierhuis in de rug van Joël Veltman.

Omdat doelman Bruno Varela net te laat was, ontstond er een kluts waarvan Sierhuis profiteerde: 1-0. Hij juichte ingetogen, omdat de aanvaller van Groningen ook dit seizoen nog wordt gehuurd van Ajax.  

Diezelfde Sierhuis had zijn huidige werkgever zeven minuten later nog meer pijn kunnen doen, maar dit keer was Varela - na een goede uitbraak van de noorderlingen - wel attent.

Ajax kreeg nog in de eerste helft een enorme kans op de gelijkmaker, maar Ryan Babel liet de bal knullig door de benen glippen, terwijl hij 'm voor het intikken had.

Van de Beek

De tweede helft begon met een mooi boogballetje van ex-Groninger Dusan Tadic, dat net voor Ajax aan de verkeerde kant van de paal terechtkwam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veltman: 'Voor ons alleen maar goed dat Bergwijn weggaat bij PSV'

Opnieuw was het Groningen dat de score opende. Lundqvist had geluk dat Lisandro Martínez zijn schot van richting veranderde, want zo was Varela voor de tweede keer kansloos: 2-0.

Donny van de Beek maakte het duel nog spannend (2-1), invaller Lassina Traoré kopte in de slotfase net naast en Quincy Promes mikte hoog over, maar de grootste kans was voor Groningen. Invaller Ahmed El Messaoudi knikte net naast de paal.

Wel nog koploper

Het was vanmiddag voor Ajax allemaal net niet voldoende om de derde competitienederlaag van het seizoen te voorkomen. De Amsterdammers blijven wel de koploper in de Eredivisie, maar de voorsprong op AZ is geslonken tot drie punten.

Groningen stijgt een plaatsje naar plek acht en mag zich de trotse koploper van het noorden noemen, want aartsrivaal sc Heerenveen is op de ranglijst gepasseerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kan de gouden generatie Groningse jeugdspelers Ajax (weer) pijn doen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore