Voetbal

Feyenoord buigt achterstand om in zege bij Heracles

25 januari 2020 21:30 Aangepast: 26 januari 2020 09:01
Beeld © Pro Shots / Michael Bulder

Feyenoord heeft een benauwde zege geboekt op Heracles Almelo. Op bezoek bij de Heraclieden waren de Rotterdammers met 2-3 te sterk.

Heracles had het betere van het spel in het begin van de wedstrijd. Dat resulteerde in een doelpunt van Maximilian Rossman. De verdediger kopte uit een corner knap via de binnenkant van de paal raak. Jeremy Cijntje kreeg in het eerste bedrijf nog de kans om een tweede Heracles-goal te maken, maar vond doelman Justin Bijlow op zijn weg. Luis Sinisterra hoopte net voor rust nog iets terug te doen, maar hij schoot hoog over. 

Drie goals in tien minuten

De tweede helft begon stormachtig van Rotterdamse zijde. Twee minuten na rust zag Steven Berghuis ploeggenoot Jens Toornstra vrij staan, gaf de bal af en Toornstra schoot de gelijkmaker binnen. Niet veel later kon Luis Sinisterra zijn ploeg op voorsprong zetten en maakte hij er 1-2 van. Eric Botteghin mocht enkele minuten later de 1-3 binnen koppen, waardoor Feyenoord in tien minuten drie keer scoorde en de wedstrijd naar zijn hand zette.  

Ruim tien minuten voor tijd zorgde opnieuw Rossman voor de aansluitingstreffer met een knap schot. Daardoor werd het nog even spannend in Almelo, maar de de ploeg van Dick Advocaat gaf geen doelpunt meer weg. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore