Voetbal

Faber gaat ingrijpen bij PSV: 'Verder met juiste spelers'

24 januari 2020 15:37 Aangepast: 24 januari 2020 16:03
Beeld © Getty Images

Trainer Ernest Faber gaat de basisopstelling van PSV op een aantal plaatsen aanpassen. Dat viel op te maken uit zijn woorden in aanloop naar het thuisduel van zondag met FC Twente. PSV blameerde zich donderdag in de achtste finales van de KNVB-beker tegen eerstedivisionist NAC Breda (2-0).

"Iedereen weet en ziet wat er aan de hand is. Het is nu vooral doen en niet te veel praten. We moeten onszelf revancheren voor die wanprestatie van gisteren. Dat moet gewoon, dat ben je als PSV zijnde verplicht. We moeten verder. Linksom of rechtsom. Maar dan wel met de juiste spelers", aldus Faber, die niet op namen wilde ingaan.

Het is duidelijk dat Faber zich donderdag ergerde aan de instelling en de uitstraling van een aantal spelers. "Je hebt nu spelers nodig die er nog voor willen gaan. Houding en gedrag, hoe spelers zich presenteren. Hoe ze trainen. Wie steekt er extra energie in? Daar kijk je dan naar", legde Faber uit.

"Als het een keer tegenzit, moet je wat weerbaarder zijn. Daarom zit je ook bij PSV. Het verval is veel te groot. Ze vechten meer tegen zichzelf, dan met elkaar."

VTBL/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore