Voetbal

AZ-coach Slot: 'Hoop ooit trainer van NAC te zullen zijn'

24 januari 2020 15:25
Arne Slot Beeld © Pro Shots / Toin Damen

Coach Arne Slot, dit seizoen uitstekend presterend als hoofdtrainer van AZ, heeft een opvallende uitspraak gedaan in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen van komend weekend.

De oud-speler van onder meer PEC Zwolle en Sparta Rotterdam vertelde dat hij 'ooit graag trainer van NAC Breda' zou willen worden.

Die club staat momenteel vijfde in de Keuken Kampioen Divisie.

'Mooiste tijd'

Zijn uitgesproken voorliefde voor de Brabanders komt niet uit de lucht vallen: Slot speelde tussen 2002 en 2007 voor de geel-zwarten. Een periode waarin NAC Europees voetbal haalde en Slot wekelijks genoot van de fanatieke aanhang.

"Ik heb mijn mooiste tijd als speler beleefd bij NAC", zegt hij vandaag op de website van AZ. "Dat publiek is fenomenaal, ook gisteren weer tegen PSV."

Kwartfinale beker

NAC versloeg toen de geplaagde Eindhovense ploeg met 2-0 in de achtste finales van de KNVB-beker en maakte de crisis in de Lichtstad compleet.

De Bredanaars spelen nu in de kwartfinale van het bekertoernooi in Alkmaar, tégen AZ. Juist daarom is de volgende uitspraak van Slot zo pikant: "Ik zou ooit graag nog een keer trainer worden bij NAC. Leuk om weer een keer tegen ze te spelen en mooi dat wij de thuisploeg zijn."

Als NAC-speler deed Slot ooit een keer mee in een uitwedstrijd tegen AZ in het bekertoernooi. Daar zal hij geen goede herinneringen aan over hebben gehouden. De bezoekers werden toen met 6-0 (!) geslacht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

El Allouchi: 'Je merkte voor het duel dat iedereen het vuur in zich had'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore