reacties

Fans zijn er klaar mee: 'PSV is van eerste divisieniveau'

24 januari 2020 14:09 Aangepast: 24 januari 2020 16:01

Fans van PSV zijn ten einde raad. Na de verloren bekerwedstrijd tegen NAC Breda (2-0) van gisteravond lijkt het dieptepunt bereikt voor de Eindhovenaren. Ook een dag later is de frustratie over het dramatische seizoen voel- en hoorbaar. "In het amateurvoetbal zie je nog beter spel."

Zo spreekt misdaadverslaggever en tevens PSV-supporter John van den Heuvel zich kritisch uit over zijn club. "Er zitten momenteel, met uitzondering van Denzel Dumfries, geen karakterspelers in de selectie. Ze missen jongens die vooropgaan in de strijd. De balans in het elftal is gewoonweg niet goed", zegt hij tegen VTBL.

'Psychologen'

"Het is onbegrijpelijk", aldus voetbalkenner en acteur/presentator Bas Muijs. "Ik heb zo’n groot verval tijdens een seizoen nog nooit gezien. Het wordt met de week slechter. Het zit zo diep, het gaat zo mis. Het is voer voor psychologen. In het amateurvoetbal zie je nog beter spel."

"PSV heeft gefaald als het gaat om aankopen", gaat Van den Heuvel verder. "Belangrijke spelers als Hirving Lozano, Luuk de Jong en Angeliño vertrokken en daar zijn geen gelijkwaardige krachten voor teruggehaald."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Faber sprakeloos over eigen PSV: 'Heb dit nog nooit gezien'

De harde woorden van PSV-trainer Ernest Faber logen er gisteravond ook niet om. Muijs kan zich wel vinden in zijn teksten. "Die waren terecht. Het was een noodkreet van hem. Waar is de bodem voor dit PSV? Er zit iets in die groep…"

'Twee kampen in selectie'

Muijs denkt te weten wat: "Ik lees verhalen over twee kampen in de selectie: jongens die anti- en nog pro-Mark van Bommel zijn. Onderling zit het gewoon niet goed. Spelers kunnen elkaar niet luchten of zien. Ik zou zeggen: zet er een intermediair bij en laat iedereen zijn grieven op tafel gooien. Spreek uit wie een hekel heeft aan wie."

Moet adviseur Guus Hiddink niet die rol op zich nemen? "Ja, daarvoor is hij aangesteld binnen de club. Hij moet ervoor zorgen dat spelers weer kunnen samenwerken met elkaar. Op deze manier gaat PSV de slag met Ajax helemaal missen."

Topper tegen Ajax

Muijs houdt zijn hart dan ook vast voor de topper van volgende week: "Ik vrees een enorme nederlaag bij Ajax. Er is geen vertrouwen in elkaar, de simpelste balletjes durven niet gegeven te worden of komen niet aan. Er is geen lef, het lijkt wel een slappe pudding. PSV is op dit moment van eerste divisieniveau. Het is meelijwekkend."

Van den Heuvel kijkt, net als andere fans, ook kritisch naar het optreden van de PSV-directie: "De keuze om Van Bommel te ontslaan duidt allemaal op paniekvoetbal. Het seizoen tot nu toe is een topclub onwaardig."

PSV moet in de ogen van Van den Heuvel er nog wel wat van zien te maken dit seizoen. "Blijven knokken voor die tweede plek! Verder moet er snel een nieuwe trainer aangesteld worden, voor komend seizoen. En afscheid genomen worden van spelers die niet voldoen aan de eisen."

Ook op twitter zijn de reacties niet mals. Deze PSV-fans komen nog cynisch uit de hoek.

Maar deze supporters laten geen spaan heel van hun club.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore