Jarige legende

De mooiste goals van Arjen Robben

23 januari 2020 12:05 Aangepast: 23 januari 2020 15:54
Robben en Robin van Persie nadat ze samen Spanje hebben vernederd op het WK van 2014 Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Arjen Robben is vandaag 36 jaar geworden. De inmiddels gestopte vleugelaanvaller, met geweldige dribbels en bijna altijd doeltreffende acties, kan terugkijken op een fantastische carrière. Met VTBL nemen we zijn mooiste of bijzonderste goals onder de loep.

PSV - Vitesse, 31 januari 2004

Huh? Heeft hij ook een rechterbeen? Dat moeten de verdedigers van Vitesse hebben gedacht bij dit doelpunt. Robben doet het hier in spiegelbeeld. Later zal hij levensgevaarlijk blijken door zijn beruchte actie vanaf de rechterkant: met links naar binnensnijden en dan krullend om de keeper heen binnenschieten. Hoe vaak scoort hij wel niet op die manier? Hier, in zijn laatste competitiegoal namens PSV, is het precies andersom. Robben schiet raak met rechts.

Charlton Athletic - Chelsea, 17 september 2005

Robben verdient in Eindhoven snel een transfer naar Chelsea. Daar weten de fans niet wat ze zien. De Nederlander heeft zich al laten gelden op het EK van 2004 en trekt die vorm moeiteloos door in Engeland. "Whoah, what a player!", wordt er gejubeld op de tribunes van Stamford Bridge. Dit is een van zijn mooiere in het shirt van The Blues: een competitietreffer tegen Charlton Athletic, tijdens het seizoen waarin Chelsea de landstitel prolongeert.

Borussia Dortmund - Real Madrid, 19 augustus 2009

Dit is een van zijn onbekendste goals. Robben scoort namens Real Madrid prachtig in een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Pikant: een week later tekent de vleugelaanvaller bij Bayern München. Niet omdat hij weg moet uit Madrid. De Koninklijke heeft echter zoveel wereldsterren gekocht, dat een vertrek 'bespreekbaar' is. Robben leest goed tussen de regels door en verkast naar Duitsland. Daar zal hij geschiedenis schrijven.

Manchester United - Bayern München, 7 april 2010

Met Robben telkens in een hoofdrol zal Bayern maar liefst drie Champions League-finales spelen. De eerste is in 2010, zijn eerste seizoen in de Bundesliga. De linkspoot neemt in de kwartfinale de bal prachtig ineens op de slof en passeert Manchester United-doelman en collega-international Edwin van der Sar. De Nederlander weet van gekkigheid niet hoe te juichen. Bayern strandt in de finale tegen het Internazionale van Wesley Sneijder, met wie hij vervolgens wel een geweldig WK in Zuid-Afrika beleeft.

Borussia Dortmund - Bayern München, 25 mei 2013

Zijn tweede Champions League-finale met Bayern gaat in 2012 jammerlijk verloren. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht als de Duitsers met 1-0 leiden en doelpuntenmaker Thomas Müller in minuut 86 al een publiekswissel krijgt. Maar Chelsea komt terug, Robben mist tot overmaat van ramp een penalty in de verlenging en The Blues, zijn oude club, nemen de strafschoppen in de reeks beter. De vleugelflitser is na afloop haast ontroostbaar. Een jaar later ziet de wereld er compleet anders uit voor Robben: hij maakt de winnende in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund en is dolgelukkig.

RB Leipzig - Bayern München, 13 mei 2017

Een van zijn mooiste competitiegoals voor Bayern. Deze treffer tegen RB Leipzig is van zo'n schoonheid... Toch maar weer eens een teken dat een Robben in topvorm gewoon van hetzelfde niveau is als Lionel Messi of Cristiano Ronaldo.

Nederland - Frankrijk, 13 juni 2008

Maakt Arjen Robben ook belangrijke, bijzondere of mooie goals voor Oranje? Dacht 't wel! Wat te denken van deze! Nederland speelt een fantastisch EK in 2008, mede door een 4-1 overwinning op vicewereldkampioen Frankrijk. De Haantjes hebben net de aansluitingstreffer gemaakt, als Robben dit doet...

Spanje - Nederland, 13 juni 2014

Zegt het voort! Zegt het voort! Deze topfitte en in absolute topvorm stekende Arjen Robben had Oranje in 2010 wereldkampioen gemaakt. Op het WK van 2014 is hij nog beter dan vier jaar eerder. Helaas levert het twee keer geen hoofdprijs op.

Maar wat hebben we genoten van de acties en goals van deze zeldzame voetballer. En over die teen van Iker Casillas zullen we het maar niet te vaak meer hebben...

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore