Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
#AJASPA

Deze amateurs willen het Ajax lastig maken!

22 januari 2020 18:01 Aangepast: 22 januari 2020 18:04
Sterling (rechts) viert een goal namens Spakenburg Beeld © Pro Shots / Remko Kool

De amateurs van SV Spakenburg nemen het vanavond in een uitverkochte Johan Cruijff Arena op tegen Ajax. Inzet is een plaats in de kwartfinale van de KNVB Beker. Nu ligt het heel erg voor de hand om ex-profs of oud-Ajacieden van de nummer negen van de Tweede Divisie onder de loep te nemen. Maar meer bijzonder is, dat veel voetballers zich na de droomwedstrijd in Amsterdam morgen om 09.00 gewoon weer op het werk moeten melden. Wie dan? VTBL doet een greep.

Barry Beijer

Niet te verwarren met de gelijknamige acteur, die de vogel Zazu speelde in de musical The Lion King. De nu 30-jarige verdediger werd groot in de jeugd van Vitesse en droeg later het shirt van de amateurclubs De Treffers en Achilles'29.

Sinds de zomer van 2017 voetbalt de man uit Duiven voor Spakenburg. Volgens zijn LinkedIn-profiel werkt Beijer vanaf hetzelfde moment als HR-manager. Zijn werkgever wil dat vanwege privacywetgeving bevestigen noch ontkennen.

Zeker is dat in huize Beijer morgenvroeg gewoon weer de wekker gaat. Ook al zijn de Spakenburg-spelers pas in de nacht, dronken van geluk en andere dingen, terug van een eventuele stunt tegen Ajax.

De Amsterdammers zijn in ieder geval gewaarschuwd: de aanvoerder van Spakenburg scoorde dit seizoen één keer: uitgerekend tegen stadsgenoot AFC.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Spakenburg niet bang voor Ajax: bussen gaan pas na de strafschoppen terug

Koos Werkman

Een prachtnaam, voor zowel een voetballer als een arbeidskracht, voor welk bedrijf dan ook. De 29-jarige verdediger is overdag werkzaam als projectmanager.

Vanavond gaat hij zich als speler van Spakenburg vaak in de arm knijpen. "Ik kon het eerst niet geloven", omschreef hij zijn gevoel toen hij hoorde dat Ajax in de KNVB Beker aan zijn club was gekoppeld. "In een volle Arena spelen is een droom voor iedereen."

Werkman hoopt op mooie persoonlijke duels met Klaas-Jan Huntelaar of Ryan Babel. "Maar ik acht de kans ook vrij groot dat het (Lassina, red.) Traoré is."

Kevin Sterling

De 28-jarige rechtsbuiten rondde eerst zijn studie rechten succesvol af en ging vervolgens aan de slag als jurist.

Bij zijn keuze voor Spakenburg, halverwege 2018, speelde ook het leven naast het voetbal een rol. "Ik ben een bedrijf gestart waarmee ik samenwerkingen laat ontstaan en partijen met elkaar in contact breng", legde hij begin vorig jaar cryptisch uit aan tweededivisie.nl

"Afgelopen december werd ik door een buitenlands hotel overgevlogen om Nederlandse dj's en rappers te laten optreden", legde Sterling ('geen familie van') verder uit. Misschien kan hij na de wedstrijd meteen rapper Babel vastleggen, voor een feest rond een eventuele KNVB Beker-finale voor Spakenburg?

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Spakenburg loopt financieel flink binnen met wedstrijd tegen Ajax

Jasper Beekhuis

Naast rechtsback is de 20-jarige Spakenburger ook werkzaam als recruiter koeltechniek. De vraag is of de jongeling ook vanavond cool blijft, als hij tegenover Quincy Promes of Ryan Babel staat.

Beekhuis speelde in het verleden in de jeugd van FC Utrecht, maar brak nog niet door op het allerhoogste niveau. Dat kan vanavond natuurlijk anders zijn, met een heldenrol en winnende treffer in de Johan Cruijff Arena.

Op wie moet Ajax ook zeker letten?

Marlon Versteeg. Met vijf goals in dertien duels de clubtopscorer van SV Spakenburg. De 22-jarige aanvaller wordt dit seizoen gehuurd van profclub De Graafschap. Dat hij kan scoren, blijkt wel door deze geweldige goal.

Op wie moet Ajax ook zeker letten?

Op de flamboyante, uitgesproken en overigens op amateurniveau zeer succesvolle trainer Eric Meijers.

Waar kennen we hem ook alweer van?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore