Cashen

Spakenburg loopt financieel flink binnen met wedstrijd tegen Ajax

22 januari 2020 15:12 Aangepast: 22 januari 2020 17:15

Een moeilijke klus wordt het zeker, maar volgens Spakenburg-coach Eric Meijers is het nog lang geen gesneden koek vanavond. Wat wel zeker is, is dat de clubkas van de blauwen door de uitverkochte ArenA flink wordt gespekt.

Voor het eerst vanaf de achtste finales profiteren de uitclubs van de opbrengsten die de thuisclub behaalt. Dit houdt in dat Spakenburg de helft zal ontvangen van de 50.000 kaarten die verkocht zijn, waardoor er naar verwachting een à twee ton zal overblijven voor Spakenburg.

Cashen

De penningmeester van Spakenburg, Bert Beekhuis, kan zijn lol niet op. "Een uitverkochte ArenA, wie denkt daar vooraf aan? De kaartverkoop zag ik steeds verder oplopen en nu is het uitverkocht. Met mijn penningmeesterpet op ben ik blij dat we uit spelen", vertelt hij aan de NOS.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spakenburg niet bang voor Ajax: bussen gaan pas na de strafschoppen terug

Of het sportief goed uitpakt is wel nog maar de vraag, want Meijers had het toch liever opgenomen tegen FC Eindhoven of Go Ahead Eagles. "Dan had je een reële kans om door te gaan", stelt de 56-jarige coach van Spakenburg. Al heeft hij toch alle vertrouwen in een goede afloop "Ik hoop dat wij boven onszelf uit gaan stijgen en dat de tegenstander door de ondergrens zakt. Dan hebben wij een kans."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore