Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

De Ligt neemt advies ter harte: 'Spelen met het hoofd'

20 januari 2020 15:01
Matthijs de Ligt en Gonzalo Higuain van Juventus Beeld © Pro Shots / Zuma Press

Matthijs de Ligt heeft de pers te woord gestaan in Italië en dat is te merken. Volop quotes van de verdediger van Juventus in de media vandaag.

Waar hij het eerder al over Cristiano Ronaldo had, deed hij vervolgens ook een boekje open over de tips die hij ontving van Giorgio Chiellini. De Oranje-international maakte eveneens vergelijkingen tussen de Eredivisie en Serie A.

Hoofd en hand

Chiellini is momenteel niet beschikbaar bij Juventus vanwege een zware knieblessure. Maar ook vanaf de zijlijn kan de Italiaanse routinier De Ligt natuurlijk van tips voorzien. "Hij adviseerde me met het hoofd te spelen", aldus de Nederlander tegen Tuttomercatorweb.

Een - vast onbedoeld - grappige opmerking, want De Ligt kwam in het begin veel in het nieuws door (vermeende) handsballen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

De Ligt: 'Handsballen vielen op, al was het soms ook ongelukkig'

Kort daarop werd de verdediger gepasseerd door Juventus-trainer Maurizio Sarri. Maar de Oranje-international heeft zijn plekkie terug, mede doordat concurrent Merih Demiral, net als Chiellini, een zware knieblessure opliep.

'Druistig'

"Giorgio zei ook dat ik mijn impulsiviteit moet beteugelen", ging De Ligt verder. "Hij is een erg ervaren mandekker en hij weet wat er moet gebeuren. Ik ben jong en soms een beetje druistig. Ik wil graag elk duel winnen, maar soms is het beter om met het hoofd te spelen. Zo leer ik van hem en van Leonardo Bonucci."

De Ligt sprak ook nog over de verschillen tussen de Eredivisie en Serie A: "De kleinere selecties", aldus De Ligt. En: "In Nederland is de top vier erg goed. Maar de teams hier zijn beter dan in Nederland. Elke wedstrijd is een test voor ons."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore