Tragisch

Einde seizoen en geen EK voor Jetro Willems

20 januari 2020 11:03 Aangepast: 20 januari 2020 13:49
Jetro Willems weet al dat het mis is Beeld © Pro Shots / Action Images

Jetro Willems komt dit seizoen niet meer in actie voor Newcastle United. De 25-jarige linksback heeft een zware knieblessure overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Chelsea van afgelopen weekend. Ook een eventueel EK moet de international uit zijn hoofd zetten.

Willems blijkt de voorste kruisband te hebben afgescheurd en is zes tot negen maanden uit de roulatie.

"Het is wat we al vreesden", zei Newcastle-trainer Steve Bruce maandag op een persconferentie. "Hij is een erg betrouwbare speler voor ons geweest en we zullen hem missen. We wensen hem een spoedig herstel."

De 22-voudig international wordt dit seizoen door Newcastle United gehuurd van Eintracht Frankfurt. De linkspoot kwam al negentien wedstrijden in actie in de Premier League.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Newcastle United vreest zware knieblessure Jetro Willems

Willems was een basisspeler in het Nederlands elftal op het EK van 2012. Tijdens het WK van 2014 ontbrak de linksback in de selectie van bondscoach Louis van Gaal.

De geboren Rotterdammer mocht stiekem dromen van deelname aan het EK van komende zomer, omdat keuzeheer Ronald Koeman momenteel met blessures in zijn spelersgroep kampt.

Door de knieblessure spat die droom van Willems uiteen. Zijn laatste interland stamt van oktober 2016, toen Frankrijk te sterk was in de WK-kwalificatie: 0-1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Daley Blind werkt na ontstoken hartspier aan terugkeer bij Ajax

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore