Jans top en flop

Boskamp: 'Nicolai Jørgensen lijkt wel kilo's afgevallen'

20 januari 2020 11:58
Nicolai Jørgensen Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Na het voetbalweekend blikt VTBL even terug met een van onze analisten. Wie was er top en wie een flop? En waren er nog meer opvallende zaken? Deze maandag is het de beurt aan Jan Boskamp.

Jans top

"Willem II! Wat zetten zij goed en lang druk op AZ, niet normaal. Echt fantastisch. Deden ze tegen Ajax ook al hè! Je kunt zien dat Adrie (Koster, hoofdtrainer van de Tilburgers, red.) daar veel mee bezig is. En ze hebben een paar leuke voetballers. Die Belgische jongen (Mike Trésor Ndayishimiye, red.), oef..."

"AZ viel trouwens in de tweede helft wel door de mand zeg. Nu wordt het nog heel spannend voor de tweede plaats. Feyenoord gaat meedoen (de Rotterdammers staan zeven punten achter AZ, red.). Als alles meezit, kan het nog. Die kleine (Dick Advocaat, red.) doet het geweldig. We hebben onder hem veel punten gepakt (20, red.)."

"Ik moet wel toegeven: wij hadden tegen Heerenveen drie ballen op goal, en die gingen binnen. Daar was alles mee gezegd. Nicolai Jørgensen! Hij is zo fit, zo scherp. Hij lijkt wel kilo's afgevallen. Eerst werkte hij minder, nu is hij weer bezig. Knap! Maar wat was het koud op die tribune! Godver man. Dat zal morgen (als Feyenoord naar Fortuna Sittard gaat voor de KNVB Beker, red.) ook wel weer zo zijn. Dan ga ik weer kijken natuurlijk."

"Weet je wie ik in het buitenland top vond? Virgil van Dijk. Hoe hij die goal pakte en de uitstraling die die gozer heeft... Zo van: ons kan niets gebeuren. Echt klasse, zolang als hij dat hoge niveau al vasthoudt. Als Liverpool zo doorgaat, zijn ze in maart of zo al kampioen."

"En Erling Braut Håland wil ik genoemd hebben! Die komt van de bank en schiet er voor Borussia Dortmund even drie in zeg! Wat een fenomeen. Onvoorstelbaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Van Dijk doet het! Nederlander opent score tegen Manchester United

Jans Flop

"Je moet eens kijken bij Het Laatste Nieuws. Die beelden van de voorzitter van Patro Maasmechelen (Salar Azimi, in Nederland bekend omdat hij geld wilde steken in NAC Breda, Roda JC en FC Dordrecht, red.)... Die heeft gewoon supporters van de tegenstander staan uitdagen! Wat een verschrikking."

"Het is inderdaad vreemd hoe de Hollandse topploegen uit de winterstop zijn gekomen. Ajax speelde in Qatar Club Brugge helemaal zoek. Dan denk je: die zijn scherp. Maar na het uitvallen van Hakim Ziyech was er niemand meer met ideeën. En Sparta kreeg nog een paar kansen... Niet normaal."

"VVV - PSV was ook al zo raar. PSV moet het eigenlijk al in de eerste helft afmaken, maar na de 1-0 kwam VVV in de wedstrijd. Uiteindelijk had PSV geluk dat ze er nog een puntje uitsleepten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Trainer Faber vindt het verval bij PSV te groot

'Dickie nog een jaar!'

"Dickie Advocaat een tweede jaar bij Feyenoord? Ja, waarom niet? Je weet wat je aan hem hebt. En zijn uitstraling is gigantisch. Door hem valt ineens zo'n naam als Aleksandr Kokorin. Allemaal dankzij zijn contacten. Feyenoord heeft nu alleen het geld niet voor zulke versterkingen."

"Dick wil meedoen voor de prijzen en niet alleen een reparateur zijn. Ik vind dat Feyenoord dat voor hem mogelijk moet maken. Voor komend seizoen zal hij er drie tot vier spelers bij willen. Als Dick zo doorgaat, wordt het alsnog een mooi jaar voor Feyenoord."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore