Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Van Dijk wil na zege op United nog niet spreken over titel

19 januari 2020 21:12

Virgil van Dijk was met het openingsdoelpunt tegen Manchester United cruciaal voor Liverpool en de strijd om de landstitel. De verdediger vond de 2-0-zege op United verdiend, al had zijn ploeg het zich makkelijker kunnen maken door wat vaker te scoren. "We hadden er wel vier of vijf kunnen maken", zei hij tegen Ziggo Sport.

De verdediger leek ook aan de basis te staan voor de 2-0, maar werd teruggefloten, omdat hij doelman David De Gea zou hebben gehinderd. "Ik dacht dat het geen overtreding was", vond Van Dijk. "In mijn beleving mocht de keeper daar sterker optreden, maar uiteindelijk is het de VAR die beslist. Dan moet je daar vrede mee hebben." Liverpool kwam in blessuretijd alsnog op 2-0 door een treffer van Mohamed Salah.

De koploper is op concurrenten Manchester City en Leicester City uitgelopen tot respectievelijk 16 en 19 punten. Over de titel wil Van Dijk echter niet spreken. "Er zijn nog zo veel wedstrijden te spelen en wij weten als geen ander dat het gek kan lopen. Vorig seizoen hebben we een wedstrijd verloren en wonnen we de Premier League niet. We weten na vandaag dat we nog steeds beter kunnen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore