Interviews ADO-RKC

Meijers uitgefloten: "Denk supporters die alleen 't laatste half jaar geweest zijn"

19 januari 2020 21:03 Aangepast: 19 januari 2020 22:06

ADO Den Haag heeft de eerste wedstrijd onder leiding van de Engelsman Alan Pardew met 2-0 gewonnen van degradatieconcurrent RKC. Aaron Meijers verloor zijn basisplaats en aanvoerdersband, maar wist wel te scoren. “Het is speciaal om in te vallen en scoren.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

ADO Den Haag verslaat RKC bij debuut coach Pardew

Onder de nieuwe trainer verloor Meijers ook zijn basisplaats. "Ik scoor niet vaak. Als je dan minuten mag maken en ook nog weet te scoren is dat speciaal en ben je ondanks je plek op de bank nog een beetje blij."

Vrije trap

Meijers besliste de wedstrijd door een vrije trap te scoren. "Ik heb dit seizoen twee vrije trappen genomen en twee keer gescoord. We hebben duidelijke afspraken wie de vrije trappen neemt. Na overleg mocht ik de bal gelukkig nemen."

Vente

Dylan Vente van RKC baalde van de nederlaag en zag concurrent ADO uitlopen. "We voetballen goed, dat is het probleem niet. In de eindfase is het steeds net niet goed genoeg. We spelen goed maar moeten nu punten gaan halen."

Sporkslede baalt: "Een frustrerende avond"

RKC-verdediger Sporkslede ziet dat zijn team de goals te makkelijk weggeeft. "Van zestien tot zestien is het leuk, maar we blijven de doelpunten makkelijk om de oren krijgen. De tweede seizoenshelft is begonnen en nu gaat het erom."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore