#ajaspa

Ajax begint 2020 met een benauwde zege op Sparta

19 januari 2020 14:45 Aangepast: 19 januari 2020 19:15
Beeld © Fotograaf/Getty Images

Een prima start in 2020 voor Ajax. De Amsterdammers wonnen vanmiddag met 2-1 in de eigen Johan Cruijff ArenA van Sparta Rotterdam.

De Amsterdammers kwamen in de 15e minuut al op een 1-0 voorsprong. Donny van de Beek kreeg de bal vanuit de kluts mee en kon hem daarna makkelijk binnenschieten. Na het doelpunt van Ajax ging het tempo van de wedstrijd wat omlaag. Sparta kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar vergat de kansen te benutten.

 

In de tweede helft verdubbelde Ryan Gravenberch de voorsprong. De 17-jarige middenvelder wurmde zich door de verdediging van Sparta en maakte het knap af. Via Joël Piroe brachten de Rotterdammers de spanning terug in de wedstrijd.

Kansen Sparta

De ploeg van Henk Fraser bleef knokken voor een punt en kreeg een enorme kans. Adil Auassar schoot keihard vanuit de zestien op Onana, maar Lisandro Martínez kon de bal net voor de lijn wegkoppen. Ook een poging van Ragnar Ache werd net voor de lijn weggehaald, ditmaal door Joël Veltman. Ajax won uiteindelijk dus met 2-1 in een lastige middag van Sparta. 

Joël Piroe bracht de spanning terug in de wedstrijd. Joël Piroe bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Blessure bij Ajax

Hakim Ziyech verliet rond de 60ste minuut met wat pijn het veld en werd vervangen voor Jurgen Ekkelenkamp. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure van de Marokkaanse middenvelder is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore