Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

AZ-coach Slot: 'Willem II zet agressiever druk dan andere ploegen'

18 januari 2020 23:17 Aangepast: 19 januari 2020 08:08

AZ-trainer Arne Slot was zaterdag complimenteus voor Willem II, dat Alkmaar verliet met een zege van 3-1. "Op basis van de tweede helft hebben zij volledig verdiend van ons gewonnen", aldus Slot. "Het is een fitte ploeg, met veel loopvermogen. Zij zetten agressiever druk dan veel andere teams. Willem dwong ons daarmee tot meer fouten dan we normaal gesproken maken aan de bal."

AZ leidde halverwege nog met 1-0. Na rust sloeg Willem II toe. "De eerste helft zag ik bij ons ook al meer slordigheden dan normaal. Al lukte het ons toen nog wel aardig om 'er doorheen' te spelen", zei Slot, die na de tweede achtereenvolgende nederlaag niet in paniek raakt. "We moeten niet direct alles naar beneden halen. We willen heel graag blijven staan waar we nu staan. Er is nu iets meer druk. Het is lekkerder om met die druk om te gaan als je wint."

Willem II blijft het verrassend goed doen. "Ik ben heel erg blij met deze overwinning. De eerste helft kregen we ook kansen. Ik wist dat die momenten ook na rust zouden komen. Dat is goed gelukt. Op basis van de tweede helft is de overwinning verdiend", aldus coach Adrie Koster.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore