Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nieuws

Openhartige Ziyech: 'Ik heb een gebruiksaanwijzing'

18 januari 2020 09:52 Aangepast: 18 januari 2020 10:03
Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Hakim Ziyech geeft toe dat hij een speler met een gebruiksaanwijzing is. De buitenwereld ziet niet altijd de echte Ziyech. "Ik vertrouw slechts een aantal mensen."

In een uitgebreid interview met het AD gaat Ziyech in op de vooroordelen die de buitenwereld soms van hem heeft. "Ik weet dat ik een gebruiksaanwijzing heb. Slechts weinig mensen zijn in staat om die goed te lezen. Dat ligt ook weleens aan mezelf, soms ben ik moeilijk te peilen. Ik ben niet van dat populaire gedoe als ik opeens een bal erin schiet, doe maar normaal."

Poppenkast

De Ajacied laat niet veel mensen toe in zijn leven en trekt zich weinig aan van de buitenwereld. "Als ik iemand vertrouw, vertrouw ik diegene ook blind. En anders laat ik je lekker. Dan kun je mij niet raken, dan maakt je mening mij ook helemaal niets uit. In de voetballerij lopen veel neppe figuren rond. Ik vertrouw dan ook maar weinig mensen. Het is een grote poppenkast en dat wordt steeds erger. Mensen die me nooit spreken, niet dagelijks meemaken, maar wel roepen hoe ik in ­elkaar steek. Die mensen noem ik clowns."

Transfer

Ziyech wordt al tijden in verband gebracht met een transfer uit Amsterdam. De Ajacied geeft aan zelf niet bezig te zijn met een transfer. "De buitenwereld maakt zich heel druk om naar welke club ik moet gaan, ikzelf totaal niet. Ik ben inderdaad kieskeurig. Sevilla had afgelopen zomer concrete belangstelling, het is een mooie club maar daar liep een technisch directeur rond die mij een jaar eerder naar AS Roma wilde halen. De transfer was toen zo goed als rond toen hij niets meer liet horen. En dan zou ik nu wel naar zijn club moeten komen. Niet dus, bekijk het lekker, ik laat me niet piepelen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore