Open delen worden gedicht

Uitbreiding Johan Cruijff Arena van start

17 januari 2020 15:26 Aangepast: 17 januari 2020 15:29
Johan Cruijff Arena Beeld © Pro Shots / Erik Pasman

De uitbreiding van de Johan Cruijff Arena is van start gegaan. De officiële website van het stadion van Ajax meldt dat er 880 plaatsen bijkomen door het dichtmaken van de 'open hoeken' van de thuishaven.

Die zogenaamde 'wangen' van de Arena zijn al jaren een doorn in het oog van veel Ajax-fans. Zij vinden de open delen van het stadion lelijk.

Het is de bedoeling dat de vier nieuwe tribunes voor het komende EK klaar zijn. Amsterdam is een van de speelsteden van het toernooi en de Johan Cruijff Arena is zelfs twee keer het toneel van een groepswedstrijd van Oranje.

"De ArenA en Ajax willen op deze manier tegemoet komen aan de grote vraag naar zitplaatsen bij voetbalwedstrijden, elke stoel is er één", aldus een verklaring op de website van de Johan Cruijff Arena.

De tribunes zijn blijvend, want na het EK kan er door supporters een seizoenskaart van Ajax voor worden aangeschaft.

"De extra tribunes van staal en beton worden op maat gemaakt en krijgen een beweegbaar deel waardoor ze deels omhoog kunnen. Zo kunnen buiten de wedstrijden om wagens en materialen, waaronder de grasmatlampen, de ArenA-bak nog in", aldus de website.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore