Voetbal

Faber houdt Pereiro tot einde van transferperiode op de bank

17 januari 2020 14:48

Gastón Pereiro komt tot het einde van deze maand niet aan voetballen toe bij PSV. Interim-trainer Ernest Faber houdt de Uruguayaanse middenvelder op de bank omdat hij dicht bij een vertrek uit Eindhoven is.

Het contract van de 24-jarige Pereiro loopt in de zomer af. Als PSV nog geld aan hem wil verdienen, zal hij de komende weken moeten vertrekken. Het Amerikaanse FC Cincinnati is in de race om Pereiro over te nemen.

PSV hoopt ook nog altijd Ricardo Rodriguez vast te kunnen leggen. Technisch manager John de Jong was de voorbije dagen in Milaan om te onderhandelen met AC Milan over de 27-jarige Zwitserse linkerverdediger. Fenerbahçe heeft ook interesse.

De linksbackpositie was voor de winterstop de meest problematische positie bij PSV. Nieuwkomers Olivier Boscagli en Toni Lato voldeden niet. Middenvelder Michal Sadilek speelde noodgedwongen op die plek, maar kwam ook tekort. Faber koos er eind december tegen PEC Zwolle voor om Nick Viergever als linkerverdediger te laten spelen. Hij speelt normaal gesproken in het hart van de defensie. Viergever is zondag tegen VVV geschorst, waardoor Boscagli lijkt te gaan spelen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore