Voetbal

Engelse chirurg: 'Het zou me verbazen als Kane het EK haalt'

17 januari 2020 07:57 Aangepast: 17 januari 2020 12:07
Harry Kane Beeld © Getty Images

Niet alleen Nederland moet vrezen voor het ontbreken van de beoogde spits op het EK 2020. In Engeland moet er langzaam rekening worden gehouden met de afwezigheid van Harry Kane tijdens het voetbaltoernooi. "Het zou me verbazen als hij het haalt", aldus chirurg Chris Wilson.

Kane raakte begin 2020 geblesseerd. Hij liep een scheur in zijn hamstring op en moest worden geopereerd. "Ik weet dat er gezegd werd dat Kane in april of mei zou kunnen terugkeren", zegt Wilson, die denkt dat dat niet realistisch is. "Te vroeg terugkomen verhoogt het risico op een nieuwe breuk. Daar ontkom je niet aan."

Volgens de chirurg kan de Engelsman zich beter richten op de start van het nieuwe seizoen. "Als ik met een topsporter te maken had in deze situatie zou ik de verwachtingen temperen. Ik zou zeggen dat hij pas zes maanden na de operatie fit zou zijn."

 

Memphis

Ook Memphis lijkt het EK te moeten missen. De Nederlandse spits scheurde eind 2019 de voorste kruisband in zijn linkerknie en moest ook onder het mes. "Gemiddeld duurt het 6,5 maand tot een voetballer na reconstructie van de voorste kruisband weer kan gaan trainen", zei Vincent Gouttebarge, hoofd medische zaken bij de internationale spelersvakbond FIFPro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ervaringsdeskundige ziet het somber in voor Memphis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore